*Nettavisen* Nyheter.

- God sex hjalp meg gjennom kreften

Foto: (Berlinske Forlag)

Dansk fitnessdronning hevder sex hjalp henne i sykdomspreioden.

24.03.12 14:59

(SIDE2): - Mens jeg fikk cellegift hadde jeg noen ganger følelsen av å være giftig. Jeg følte meg ulekker, synes jeg luktet cellegift. Allikevel begjæret Claus meg. Det har vært en stor gave.

Dette skriver fitnessdronningen Charlotte Bircow (50) i sin nye bok «Kræft æde mig – nej».

Ga overskudd
Deler av bokens innhold, som er skrevet sammen med journalist Helle Lho Hansen, er gjengitt i den danske avisen B.T.

Bircow forteller åpent om hvordan kreften raste rundt i kroppen hennes og hvordan hun i denne perioden la stor vekt på å bevare et godt sexliv. I boken forteller hun også om at det var dette som i stor grad ga henne styrke i den vanskelige tiden.

I boken står det om hvordan den fysiske gnisten mellom henne og kjæresten ga henne fysisk og mentalt overskudd, men at det viktigste med det seksuelle samlivet var at de kunne holde fast ved at de var kjærester.

- Jeg var god til å si ja takk
Det var i mars 2011 at det ble kjent at den kjente, danske fitnessdronningen hadde blitt rammet av brystkreft. Hun har tidligere uttalt at hennes positive innstilling hjalp henne gjennom sykdommen, men nå forteller hun altså at også et godt sexliv bidro til å holde henne sterk.

Til tross for at et aktivt sexliv med kjæresten hjalp Birco gjennom den tunge tiden, innrømmer hun overfor B.T. at det å skulle ha sex i enkelte perioder føltes som å skulle bestige Mount Everest.

- Jeg skal ærlig innrømme at sex var det siste jeg hadde lyst på når jeg var skikkelig dårlig, men på den andre siden er det ingen tvil om at sex er med på å holde kroppen ved like.... Begjæret har alltid vært stort mellom oss. Claus var ekstra god til å ta initiativ i sengen, og jeg var god til å si ja takk. De dagene jeg ikke kunne tåle tanken på å ha et menneske så tett på, sa jeg nei takk uten at han følte seg avvist, men på den andre side sa jeg ja også de dager hvor jeg kanskje ikke umiddelbart tente aller mest på tanken om å ha sex. For innerst inne visste jeg godt at kroppen var styrt av medisiner, og at jeg hadde det mye bedre med et godt sexliv, står det i boken.

I oktober 2011 hadde Bircow ved hjelp av cellegift bekjempet kreften, men skulle gjennomgå strålebehandling. Til B.T. uttalte hun imidlertid at hun alltid må leve med faren for tilbakefall.

«Kræft æde mig – nej» utgis 30. mars 2012.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.