RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gode kjøpsmuligheter i aksjer

Sist oppdatert:
Hogne Tyssøy i Holberg Forvaltning mener den siste tidens fall i aksjemarkedet gir gode kjøpsmuligheter. Her ser du hvorfor
Vi mener aksjemarkedene har godt av en korreksjon. Det åpner for gode kjøpsmuligheter for langsiktige investorer, skriver Holberg Forvaltning i sin månedsrapport for mai.

Det vises til flere årsaker til børsfallet den siste tiden: Frykt for renteoppgang, avkjøling i Kina, skift fra deflasjon til forsiktig prisstigning og sterk kursstigning de siste tolv månedene.

Dette er ikke så negativt, mener Holberg, og påpeker at prisstigningen kommer litt opp, fra veldig lave nivåer, men ikke til nivåer som gir grunnlag for bekymring.

Renteoppgangen kommer også av de riktige årsakene i forhold til aksjemarkedene.

- At rentene stiger på grunn av økt aktivitet og økt etterspørsel etter finansiering er etter vår oppfatning helt normalt og et sunnhetstegn, heter det.

Når det gjelder Kina, mener Holberg det er behov for litt avkjøling for ikke å komme ut av kontroll og for at den langsiktige veksten skal kunne opprettholdes.

Det vises også til at inntjeningen i næringslivet er god og økende. Bedriftenes gjeldsgrad er bygget ned, og selskapene fremstår mer konkurransedyktig enn på lenge. På grunn av den lange nedturen vi har bak oss er det fortsatt noe ledig kapasitet og det forklarer noe av den svake sysselsettingsveksten. Etter hvert vil bedriftene utnytte kapasiteten og da kommer investeringene og ansettelsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere