- Godt å score igjen

BISLETT STADION (vif.no): Rune Lange debuterte fra start for Vålerengas A-lag, og svarte med å score kampens eneste mål. Etter kampen var han glad for å ha åpnet scoringskontoen.

23.11.06 23:10

På pressekonferansen etter kampen var den nyansatte Viborg-treneren Anders Linderoth skuffet over resultatet.

- Jeg mener vi fortjente minst ett poeng i dag. Vi var minst like gode som Vålerenga, og hadde tre store sjanser. Da mener jeg vi burde ha scoret på minst en av de.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vålerengas hovedtrener Petter Myhre kunne si seg enig i mye av det Linderoth sa.

- Viborg var bedre i banespillet enn oss i dag, men jeg synes det var ganske likt på store sjanser. I dag klaffa ikke ting for oss, men allikevel vinner vi. Det er sterkt av gutta, og det viser at vi har nok tæl og ærgjerrighet til å vinne kamper, sier Myhre.

Viktig turnering
Vålerenga har fått en drømmestart på Royal League, og står med seks av seks mulige poeng etter to kamper. Vålerenga har intensjoner om å nå langt.

- Først og fremst skal vi konsentrere oss om å gå videre fra gruppa vår, men vi ønsker å nå så langt som mulig.

Samtidig mener han at det er viktig å prestere i turneringen, ikke minst med tanke på neste sesong.

- Spiller vi godt og vinner kamper, tar vi med oss positive opplevelser inn i neste sesong. Det gjør noe med en prestasjonsgruppe, og det skal vi ta med oss. Vi har ingen intensjoner om å nedprioritere Royal League, forklarer han.

Myhre gjorde tre endringer på laget i forhold til de som slo Elfsborg på søndag. Muri erstattet Johnsen i midtforsvaret, og spissduoen Sørensen og Roberts ble byttet ut med Flo og Lange.

- Vi har mange gode spillere, og det er viktig om vi skal hevde oss. Denne uka spiller vi tre kamper, og da ønsket vi å endre litt for å ha friske ben, slik at vi også har friske ben på søndag mot AIK, forklarer han.

Langes første
Rune Lange brukte ett minutt og fire sekunder på å score i sin debut fra start på A-laget til Vålerenga.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det føltes godt å score igjen, og det var viktig for meg å få starte en kamp på toppnivå igjen. Det er ett år siden sist jeg gjorde det og det var viktig for meg, sier han til vif.no etter kampen.

Denne høsten har ikke helt gått som ønsket for Lange, og mange hadde nok større forventinger til han når han ble hentet fra Brugge i sommer.

- Jeg har ikke fått vist så mye enda. Samtidig har Vålerenga spilt godt og fungert godt, så det har vært vanskeligere å få spilletid, sier han.

- Siden jeg har vært ute så lenge, har jeg mistet en del muskelstyrke. I høst har jeg jobbet hardt og trent mye for å komme opp på nivå igjen. Det har gjort at jeg har manglet litt overskudd. De siste ukene har jeg sluppet opp litt, og jeg håper å få noen kamper til i Royal League før vi tar ferie.

Skal bidra
Med målkontoen åpnet, håper han neste år vil bli betraktelig bedre.

- I dag synes jeg det fungerte greit, selv om vi som lag slet litt. Jeg ble litt for mye løpende i mellom. Kondisjonen er bra, og jeg vil være bedre rustet inn mot neste sesong, hvor jeg håper å kunne bidra mer for Vålerenga, sier han.

At forventingene til han er store, ser ikke ut til å plage han nevneverdig.

- Som spiss er det alltid forventinger til deg. Det er jeg vant med. Siden jeg har vært så lenge ute, vil det ta tid før jeg når toppnivå igjen. Jeg må spille kamper for å komme opp dit igjen, forklarer han.

- Det er også positivt for meg å komme inn i et lag som fungerer godt. Mange av innhoppa mine i høst var når vi lå under og jaget, og da blir det gjerne litt kaos. Derfor var det godt å få starte en kamp, og få føle på å spille i normal formasjon.

Nå ser han fram mot årets siste fire kamper, og som Petter Myhre, mener han det er viktig å gjøre det godt.

- Man husker de siste kampene best, så det blir viktig for oss å avslutte bra. Vi skal ta med oss den selvtilliten til neste sesong, og vi spiller alltid for å vinne kampene våre. Slik må det være om man skal komme noen vei, avslutter en godt fornøyd matchvinner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.