- Godt å slippe en ankesak

DREPT: 18 år gamle Lars Erik Flem Andersen ble drept 26. juli 2009 i Kongsvinger.

DREPT: 18 år gamle Lars Erik Flem Andersen ble drept 26. juli 2009 i Kongsvinger. Foto: Privat (Privat/Nettavisen)

Familien til Lars Erik Flem Andersen er svært lettet etter at drapsmannen hans nå har trukket sin anke.

31.07.10 14:28

KONGSVINGER (Glåmdalen): 23-åringen som er dømt til 18 års fengsel for å ha drept Lars Erik Flem Andersen, vil likevel ikke anke dommen han har fått, skriver Glåmdalen.

Mandag denne uka var det ett år siden den 18 år gamle kongsvingergutten ble brutalt drept med 35 knivstikk i Iduns vei på Langeland.

Nå kan familien endelig få sørge i fred. De slipper å møte i Eidsivating lagmannsrett på Hamar 7. september, der ankesaken skulle opp.

Lettet
- De er veldig lettet alle sammen etter at anken nå er trukket, sier familiens bistandsadvokat Jørn Mejdell Jakobsen.

- Det var svært tungt for dem under tingretten, og de grudde seg til å begynne på nytt igjen i lagmannsretten. Det blir godt for dem å slippe dette, sier Jakobsen.

Drapsmannens forsvarer, Tønsberg-advokaten Jon Anders Hasle sier til VG-nett at hans klient har trukket sin anke fordi 23-åringen ikke orker påkjenningen med en ny hovedforhandling, skriver Glåmdalen.

- Han er glad for at han kan skåne de pårørende for det samme. Min klient vet og forstår at han har gjort noe galt. Han ønsker å ta sin straff. Det har han gjort hele tiden sier, Jon Anders Hasle.

18 år - for strengt
Den nå 23 år gamle drapsmannen og hans forsvarer anket tingrettsdommen på bakgrunn av både skyldspørsmål og straffeutmåling. Drapsmannen erklærte aldri skyld for overlagt drap etter særdeles skjerpende omstendigheter, som har en strafferamme på 21 år – lovens strengeste straff.

Derimot sa han seg skyldig i forsettlig drap. Hans forsvarer mente uansett at 18 års fengsel var for strengt, skriver Glåmdalen.

Den drapsdømte har til nå sittet i varetektsfengsel. Når det nå ikke blir noe av nye rettsforhandlinger, kan han overføres til et fengsel hvor han kan sone sin straff.

Les flere nyhetssaker fra Glåmdalen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.