*Nettavisen* Nyheter.

- Godt at «alfahannen» får kjørt seg

Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Han ble lokket i sexfellen av en tidligere «Frøken Norge»-modell.

11.03.13 13:07

OSLO TINGHUS (Nettavisen): En av de fornærmede mennene som både ble truet og mishandlet av de fire tiltalte, forklarte seg mandag i rettssaken i Oslo tingrett. Han er glad de fire sitter på tiltalebenken.

- Han skal ikke få slippe unna så lett. Når jeg vet at han er forespeilet samfunnsstraff for de grove overgrepene så er det iallefall godt at han får kjørt seg litt i retten, sa en av de åtte mennene som ble lokket i sexfellen, i Oslo tingrett.

- Nå får alfahannen kjørt seg, la han smilende til med henvisning til intervjuet på NRK3s «Trygdekontoret», der den nå 19 år gamle tiltalte, hadde benevnt seg selv som alfahannen i ligaen.

- Det var ille å se mannen stå der på Trygdekontoret å skryte av det han hadde gjort rett etter at han hadde sluppet ut av varetekt, sier mannen.

Erkjente straffskyld
«En naken mann gjør ikke motstand», sa den i dag 19 år gamle mannen av pakistansk opprinnelse i intervjuet han ga i programmet Trygdekontoret på NRK, høsten 2011. I tingretten beklaget mannen hva han hadde gjort. Du kan lese beklagelsen lenger nede i saken.

De fire tiltalte erkjente straffskyld da de møtte i Oslo tingrett mandag.

Hovedmannen var bare 16 år da han begikk den første ugjerningen han er tiltalt for. Aktor, politiadvokat Pål Vatsend, sa også at ressursmangel har ført til at det har tatt uforholdsmessig lang tid å få saken opp for retten. Det og de uforbeholdne tilståelsene vil gi de fire tiltalte strafferabatt.

- Vil si fra
Mannen er en av de totalt åtte mennene som ble lokket i sexfellen, truet, mishandlet og ranet i to leiligheter i Oslo. Det første overfallet skjedde i august 2010 mens de andre fant sted våren og sommeren 2011.

Politiet begynte å etterforske saken etter at to av de åtte mennene anmeldte forholdene.

Flere av de andre mennene ønsket i utgangspunktet å forklare seg for lukket rett. Det fikk de ikke, og mannen Nettavisen har snakket med ønsker at offentligheten skal få høre hvordan de fire herjet med ham og de andre mennene.

- Du kan godt si at man har gjort noe dumt når man har latt seg lure av noe sånt, men man skal likevel ikke bli utsatt for det vi ble, sier mannen.

Mannen var singel og trodde han hadde fått en heftig date da han høsten 2011 møtte den nå 19 år gamle «Frøken Norge»-modellen i byen. Han sier at det aldri var snakk om sexkjøp. Han hadde med seg drikkevarer og de to gikk til leiligheten. Der kledde han av seg.

Plutselig kom to menn stormende inn på rommet, kneblet ham og truet ham blant annet med barberblader mellom bena. Gjerningsmennene tok mannens leilighetsnøkkel. I hans leilighet tok de 50.000 kroner i kontanter. Penger som mannen hadde som kassebeholdning i fobindelse med en forretningsvirksomhet.

Pistol
De neste dagene skal de åtte fornærmede mennene fortelle om sine hendelser. Den første som gikk i vitneboksen denne dagen var også den første som ble utsatt for overgrepene. Han ble overfalt i august 2010 etter å ha møtt de to tiltalte jentene i den aktuelle leiligheten etter at de på nettet hadde avtalt å ha sex.

- Jeg hadde nettopp tatt av meg buksa da de kom løpende inn med pistol, sa mannen i retten.

- Det er en flau sak, sa mannen som hadde lagt saken bak seg da den nå har kommet opp for retten.

Beklager
Den tiltalte 19-åringen beklager seg i retten.

- Jeg vil beklage overfor offeret: Det hele var korttenkt, sa mannen etter at det første offeret hadde forklart seg.

- Det setter jeg pris på. Det var jævlig dumt gjort, men det går bra, sa offeret.

- Nå har jeg hatt to år på å tenke på det. Når jeg har fått det litt på avstand så skjønner jeg hvor mye dritt jeg har skapt for folk. Det er ingen god følelse, sa mannen.

Mens den første mannen ble overfalt sommeren 2010 skjedde de sju andre hendelsene våren og sommeren 2011. Den 19 år gamle hovedmannen svarte «ingen kommentar» da det ble stilt spørsmål ved det lange oppholdet, og om det finnes flere ofre for slike overfall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.