RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Golar er full priset

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier mener at Golar LNG nå er full priset, og handles med en premie på 30 prosent over substansverdien
Meglerhuset opprettholder sin Hold-anbefaling og kursmål i en større analyse på John Fredriksens LNG-rederi Golar LNG.

- Vi mener håpene om fremtidig verdiskapning er overdrevne og at den nåværende verdsettelsen er strukket, skriver ABGSC i analysen.

Meglerhuset er imidlertid tilbakeholdne med å anbefale salg av aksjen, og viser til mulige positive nyheter rundt GOlars italienske LNG-terminalprosjekt.

ABGSC forventer en rask vekst i LNG-markedet fremover, men legger vekt på at veksten i LNG-markedet ikke kommer gratis, og at investeringen gjerne har en lav avkastning.

Når det gjelder den siste tidens store fokus på en rekke større anbud på LNG-skip, spesielt ExxonMobils første anbud i forbindelse med planene for opptil 30 skip, så tror ikke ABGSC at verftskapasiteten er så stram som antatt.

Det mener også at LNG-prosjektene vil bli satt på vent fremfor at skipene bygges til økte priser.

Når det gjelder verdsettelsen av Golar så prises selskapet nå med en premie på 30 prosent over underliggende verdier. Det prises med andre ord inn en solid verdiskapning fra flåteøkning, nye prosjekter.

Oppsummering:
Anbefaling: Hold
Kursmål: 15 dollar
Meglerhus: ABG Sundal Colleir
Dato: 26. januar 2004

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere