*Nettavisen* Nyheter.

- Google kan kjøpe Twitter

IT-giganten skal være i forhandlinger om å kjøpe nettets nye store fenomen.

Ryktene går nå høyt og lavt om at Google skal være i forhandlinger om å kjøpe opp det nye store nettfenomenet Twitter, som prosentvis vokser mer enn folk flest kan fatte.

Det er TechCrunchs normalt så velinformerte Michale Arrington som mener å ha en rekke kilder på at forhandlinger skal være i gang.

Kan bli dyrt
Og om Google skulle kjøpe Twitter kommer det neppe til å bli en spesielt billig opplevelse: Twitter avslo et oppkjøpsforsøk fra Facebook på ikke mindre enn en halv million dollar for bare noen måneder siden. Dette skulle riktignok betales i det som de fleste anser som svært overprisede aksjer i Facebook.

Ifølge Arrington kan Googles intensjoner med et Twitter-oppkjøp være litt annerledes enn du skulle tro. At tjenesten er utrolig populær er i seg selv ikke poenget, for Twitter har så langt vist at de ikke er i stand til å tjene penger. Tjenesten er gratis og den er så langt ikke reklamefinansiert.

Søkemotoren som er spennende
Derimot så skal det være søkemotoren som ligger bak tjenesten som Google er interessert i. Arrington mener at en bør se på Twitter som en søkemotor, og at de har den beste søkemotoren og databasen for sanntidssøk som finnes der ute. Dette er noe de fleste som faktisk har brukt search.twitter.com - eller tjenester som baserer seg på denne - kan skrive under på.

Google har vist at det er gode penger å tjene på søk, og med et slik oppkjøp kan Twitter fort snus til en pengemaskin.

Har solgt til Google før
Om grunnleggerne Evan Williams og Biz Stone selger selskapet, så blir det i så fall andre gangen de tjener gode penger på et salg i Google. Det var disse to som solgte Blogger.com til Google i 2003.

Om samtalene mellom Google og Twitter ender i et oppkjøp, samarbeid eller ingenting vil tiden vise.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.