- «Gran Turismo» kommer til høsten

Foto: (Sony/Polyphony Digital)

Må vi vente nesten enda et år på «Gran Turismo 5»?

02.02.10 10:05

Sjef for Sony Computer Entertainment i Portugal, James Armstrong, sier i et intervju med Canarias al Dia at han forventer at «Gran Turismo 5» lanseres i løpet av høsten 2010. En mer konkret lanseringsdato er fremdeles uavklart.

- Vi tror «GT5» lanseres denne høsten. Den endelige datoen er ikke bestemt, men vi regner med det skjer før jul, sier Armstrong.

90 prosent ferdig?

Dermed kan vi risikere å vente opp mot ti måneder til på det allerede kraftig utsatte bilspillet. Uttalelsen kommer som en overraskelse etter at Kazunori Yamauchi nylig forklarte til avisen USA Today at spillet er 90 prosent ferdig. På E3 i juni 2009 sa han at spillet var «så og si klart».

I august ble lanseringen bekreftet til fjerde kvartal 2009 på spillmessen GamesCom i Köln.

På Tokyo Game Show i september ble det imidlertid klart at spillet ikke ville bli utgitt i 2009. Sony og Polyphony Digital annonserte at «Gran Turismo 5» ville bli lansert i Japan i mars 2010.

Foto: (Sony/Polyphony Digital)

Fire måneder senere ble spillet utsatt igjen - denne gangen på ubestemt tid. Sony i Europa bedyret imidlertid at utsettelsen bare ville få effekt i Japan, og ikke påvirke den planlagte lansering i Europa. Vel.

Ikke en god tid Yamauchi

I et intervju med nettsiden VentureBeat forklarer Yamauchi noe av grunnen til at utviklingen tar så lang tid. Det første «Gran Turismo» hadde 500 polygoner per bil. Spillet ble utviklet av 15 personer. I «GT5» har hver bil over 500.000 polygoner og studioet har 140 ansatte.

- I gamle dager kunne du våkne opp med en god idé, og innen dagen var omme var den implementert i en eller annen form. Får du en god idé i dag kan det ta to, tre år før du ser resultatet, sier Yamauchi.

Foto: (Sony/Polyphony Digital)

Selv om utviklingen av «Gran Turismo 5» må nærme seg slutten, roer ikke det studiosjefen nevneverdig.

- Det er det samme hver gang. Jeg er vanligvis ganske frustrert når en versjon slippes, rett etter lansering synes jeg vi burde ha gjort ditten og datten. En spillansering er ikke en god tid for meg. Når et nytt spill slippes, ser jeg mot det neste for å fikse det.

Det er snart fem år siden sist vi så en fullverdig versjon av «Gran Turismo». Ved lanseringen av «Gran Turismo 4» dukket spillet først opp i Japan i desember 2004. Til Europa kom spillet i mars 2005. Vi får i det minste håpe at «GT5» kjører inn til mål i tide til julegavene neste vinter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.