RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Grasrota i Ap reagerer veldig

Foto: Varfjell, Fredrik (Scanpix)
Sist oppdatert:
Regjeringens utkastelse av asylbarn vekker reaksjoner på grasrota i Arbeiderpartiet.

Oslo (NTB): Utkastelsen av asylbarn vekker sterke reaksjoner i flere politiske leire. I Arbeiderpartiet er det et gryende opprør, skriver Dagbladet.

26. januar signerte Norge en returavtale med etiopiske myndigheter. Avtalen innebærer at etiopiske borgere som har fått endelig avslag på asylsøknaden sin, nå kan tvangsreturneres. Det har fått Jens Stoltenbergs egne til å reagere.

- Vi håper at regjeringen vil snu, og at de tar tak i dette. Grasrota reagerer veldig, og dette er en sak som opprører mange. Vi etterlyser mer rettferdighet og solidaritet, og da må man endre politikken, sier leder i Oslo AUF, Vegard Grønlie Wennesland, til Dagbladet.

Wennesland sier at asylpolitikken vil bli et tema under årsmøtet til Oslo Ap i helgen, der Stoltenberg skal innlede.

Direktør Terje Sjeggestad i Utlendingsnemnda (UNE), som behandler klager over avslag fra Utlendingsdirektoratet (UDI), sier at det ikke er myndighetenes feil at barn risikerer å tilbringe store deler av barndommen i asylmottak.

- Det er svært sjelden at den lange oppholdstiden skyldes at de ikke har fått svar på asylsøknaden sin. Den lange oppholdstiden skyldes nesten alltid at de ikke har reist hjem frivillig etter å ha fått avslag, men i stedet påbegynt et ulovlig opphold i Norge. Hvis de da er fra et land som det er vanskelig for politiet å tvangsreturnere til, kan det hende at det ulovlige oppholdet varer i lang tid, sier han til Aftenposten. (©NTB)

- Inhuman politikk

I Bergen deltok i underkant av 1000 personer onsdag i den markering på Torgalmenningen til støtte for Nathan og familie. Selv om det samme dag ble kjent at Nathan-saken skal vurderes på nytt og at familien foreløpig får bli, var støttespillerne innstilt på fortsatt kamp, skriver BA. Aina Heldal Bøe sier at de ikke er i mål med Nathan-saken og heller ikke de andre 400 barna som står i fare for å bli kastet ut.

- Regjeringens politikk på dette området er så inhuman at få ord kan beskrive den, uttalte leder i Hordaland AUF, Linn Kristin Engø, i sin appell. Hun kalte regjeringens politikk nådeløs og hjerteløs.

Senterpartileder Liv Signe Navarsete ba onsdag sin egen regjering om å stanse utsendelsen av papirløse barn.

- Mange av disse barna er født i Norge, de har en tilknytning til sine lokalsamfunn. Vi bør sette sakene på vent, mens regjeringen jobber fram en løsning for disse uten at vi undergraver asylpolitikken som vi har i Norge, uttalte Navarsete til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere