RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gratulerer, Obama!

Sist oppdatert:
John McCain sa han beundret Barack Obama under sin tale i Phoenix i Arizona.

John McCain (72) tok nederlaget med fatning og gratulerte Barack Obama med seieren.

- Takk for at dere kom hit på denne vakre Arizona-kvelden, sa McCain til sine tilhengere ved 05.20-tiden norsk tid.

- Mine venner, vi har kommet mot slutten av en lang reise. Det amerikanske folket har talt og de har talt tydelig. Jeg har allerede ringt og gratulert senator Obama med å vinne presidentvalget i landet som vi begge elsker, sa han.

Beundrer Obama
Videre sa Arizona-senatoren at han beundrer Obama for innsatsen han har lagt ned i valgkampen. I tillegg uttrykket han dyp sorg for at bestemoren til Obama ikke fikk med seg dette historiske øyeblikket. Bestemoren til Obama sovnet stille inn dagen før valget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Dette er et historisk valg, og jeg vedkjenner hvor viktig dette er for alle afroamerikanerne. Senator Obama har oppnådd en fantastisk ting for seg selv og landet, og jeg applaudere ham for det. Jeg ber ham om å hjelpe oss og lede oss gjennom alle de vanskelig utfordringene som vi står overfor, sa McCain.

En skuffet McCain
McCain var tydelig skuffet, men viste ingen tegn til bitterhet under talen.

- Det er naturlig å føle seg litt skuffet i kveld, men i morgen må vi fortsette jobben med å få dette landet på rett kjøl. Jeg er dypt takknemlig til dere som har hjulpet meg og støttet meg. Jeg kan ikke uttrykke hvor takknemlig jeg er overfor dere, min kone, mine barn, min mor og alle mine venner som har støttet meg under valgkampen, sa han og la til at valget har vært en stor påkjenning for familien.

- Jeg er også svært takknemlig overfor guvernør Sarah Palin. En av de beste valgarbeidere jeg noen gang har sett, sa han.

President George W. Bush ringte og gratulerte Obama da seieren var et faktum.

- Du er i ferd med å bevege deg ut på den mest fantastiske ferden i livet ditt. Gratulerer, og kos deg, sa Bush til Obama, ifølge pressetalskvinne Dana Periono i Det hvite hus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere