RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Grildress påskudd til å drikke

Sist oppdatert:
De driver seriøs grilldressforening og setter syden på hodet i «Charterfeber». Tirsdag møter du dem på Side2. Les intervju og send spørsmål nå.

(SIDE2:) Du fikk et glimt av dem på vei til flyet sist søndag, og denne søndagen setter de syden på hodet i «Charterfeber» på TV 3. Vi snakker om Kent Johansen , Henning Nygaard, og Tom Jøntvedt som alle er med i foreningen KOGF (Kragerø og Omegn Grildressforening). Den har vært virksom i fem år, og har dessuten eget nettsted med det betegnende navnet Grilldress.no.

  • Gutta stiller til nettreff 2. mai kl 13. Send inn spørsmå l nederst nå.

- Grilldressklubben er vel egentlig bare en unnskyldning til å drikke, sier Kent Johansen til Side2. Han er bare aspirant, men kan skryte på seg å være broren til formannen i klubben, Glenn Johansen.

- Vi skulle feire bursdagen til min bror. Og fant ut at grilldress var et greit antrekk å ta på seg. Og det var slik det begynte.

Funnet på internett

Siden har lokalpressen skrevet om dem, og i sommer ble klubbkollega Henning Nygård kåret av VG til eieren av årets grilldress. Til «Charterfeber» kom de etter oppfordring fra TV3.

- De hadde søkt på internett og funnet nettsiden vår. Vi ble kalt inn på casting, og så fant de ut at de ville bruke oss.

- Ikke harry

- Grilldressen er jo selve inkarnasjonen av det vi forbinder med harry og sydenliv. Føler dere dere sånn?

- Nei, vi føler oss ikke harry. Dette er noe vi gjør for moro skyld, påpeker Kent, men er kjapp med å medgi:

- Det har jo blitt veldig seriøst etter hvert.

Grillglede og fylleangst

En gang i året er det årsmøte der gutta oppsummerer status og planer. Det arrangeres Vintergrill - en skikkelig fest - på den kaldeste årstiden, og om sommeren deltar de i minst en fotballturnering.

- Hva er visjonen til klubben?

- Det er å fremheve grilldressens positive sider, og å fremme grillivets gleder, smiler Kent.

Selv er han en ivrig griller, noe vi skal få et innblikk i denne helgens «Charterfeber». Gutta bruker en hel dag på å finne en skikkelig kulegrill og arrangerer grillfest på stranden. Siden går det i boccia-turnering med pensjonister, og en noe stygg dansescene for Kent sitt vedkommende.

- Men vi gjør ikke noe skikkelig dumt i programmet. Tom fikk skikkelig fylleangst, og det er jo litt ekkelt. Men vi har lovet hverandre at vi ikke skal se på noen av programmene av alene, så dette går nok greit, mener Kent hvorpå han skryter av kamerafolkene og menneskene som jobbet med produksjonen.

- Vi er kjempefornøyde og hatt en flott tur.

Tar nordmenn på kornet

Programmet er TV3s første skikkelige suksess denne våren, der de på ferieøya Grand Canaria dokumenterer nordmenns noe blodharry sydenvaner. For det har lenge vært harry å reise til syden på pakketur, og i hvert fall til en av de klassiske stayerne som Grand Canaria er. Men det er nettopp dette som gjør at alle kan kjenne seg igjen i programmet, For uansett alder: Vi har vært der, kjenner til det og skjemmes kanskje litt - samtidig som vi gleder oss til neste tur.

Derfor er Kent helt sikkert ikke alene om å minnes en natt på altanen i det vanligvis så solrike Puerto Rico.

- Jeg lå ute siden de to andre snorket så jævlig, forteller han med den største selvfølgelighet. For hvem sover vel ikke ute når man er i sydenland.

Problemet var at det begynte å regne¿

Charterfeber sendes på TV3 søndager kl 20.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere