RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Falch, Scanpix

- Grimstad fikk ikke sparken

Sist oppdatert:
Carl-Erik Grimstads sjef på Slottet går mot Ari Behns uttalelser.

(SIDE2): I sin kritikk av kongehusekspert Carl-Erik Grimstad har Ari Behn hele tiden hevdet at han har sikre kilder som sier at Grimstad ikke fikk fortsette som soussjef ved Slottet etter tre og et halvt år fordi han var «storforlangende». Behn har gjentatt dette flere ganger overfor media. Grimstad var ansatt ved hoffet før Behn møtte prinsesse Märtha Louise.

Avvist
Grimstad på sin side har avvist sterkt dette punktet, og fått støtte av blant andre Tor Fuglevik som da var radiosjef i NRK. Fuglevik ville ansette Grimstad, men sier at Slottet ikke ville løse Grimstad fra hans kontrakt.

Da Ari Behn gikk ut første gangen mot Grimstad i VG, intervjuet avisen flere kilder som sa at de ikke hadde hørt om at Grimstad ikke var ønsket. Selv har Grimstad sagt at han kun fikk beskjed om en kritisk ting under sin tid ved hoffet - de mente han hadde for langt hår.

- Aldri hørt om
I Aftenposten fredag bekrefter oberst Kaare Langlete Grimstads versjon. Langlete var hoffsjef, og altså øverste leder ved hoffet, da Grimstad var ansatt på Slottet.

- Carl-Erik Grimstad ble ikke oppsagt. At han krevde luksussuiter eller var storforlangende har jeg aldri hørt før nå, sier Langlete til Aftenposten.

Langlete har en lang karriere ved hoffet bak seg, og har sittet i diverse stillinger. Han er dekorert med storkors av St. Olavs Orden.

Den tidligere hoffsjefen sier at det var hektiske dager og mye omorganisering etter kong Olavs død, men at han hadde visst om og husket om Grimstad fikk sparken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere