RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Grunnfondsfesten snart over

Sist oppdatert:
Meglerhuset DnB Nor Markets tror festen i grunnfondsbevisene vil være over med utbytteutbetalingene i mars. Les mer her
Etter et fantastisk år for eierne av grunnfondsbeviser, mener DnB Nor Markets at festen er i ferd med å ebbe ut. De ser kun en begrenset oppside for sektoren som i fjor gikk 47 prosent, 7 prosent mer enn det norske aksjemarkedet totalt sett.

Meglerhuset forventer gode resultater for de mindre sparebankene i fjerde kvartal, blant annet som følge av lave tap, pen verdiutvikling for verdipapirporteføljene og tilbakeføring av tapsavsetninger tilknyttet Finance Credit.

DnB Nor Markets og analytiker Linda Støle Hårstad har kun en kjøpskandidat i sektoren, Helgeland Sparebank.

- De øvrige grunnfondsbankene vi har dekning på, er alle priset med en P/E og ROE-justert P/B premie på 2006 og 2007 estimatene i forhold til de store nordiske finanskonsernene. Vi mener derfor at oppsiden er begrenset i 2006, skriver meglerhuset i en sektoranalyse mandag.

De operer derfor med Hold-anbefalinger på tre måneders sikt for ROGG, MING, NONG, MORG og SVEG.

De forventer høye utbytteutbetalinger i sektoren som følge av de gode resultatene i 2005, men så er festen ifølge DnB Nor Markets, definitivt over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere