RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Grusomt

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
En tydelig preget Kong Harald kommenterte angrepene.

(SIDE2): Sent fredag holdt Hans majestet kong Harald en rørende tale til det norske folk.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Snakket til folket
Kong Harald var tydelig preget av de forferdelige hendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya fredag ettermiddag, da han i natt ble intervjuet av NRK.

- I dag er vi vitne til grusomme handlinger både i Oslo og på Utøya. Våre tanker går selvsagt til alle som er rammet og deres pårørende. Men de går også til statsministeren, som jeg har snakket med, og til det politiske Norge, sa Kongen.

- Jeg vil gjerne takke alle som har hjulpet til å redde liv og til å hjelpe mennesker i denne forferdelige situasjonen. Nå er det viktig at vi står sammen og støtter hverandre. At vi ikke lar frykten råde. At vi kommer oss igjennom denne forferdelige situasjonen vi har opplevd, sa Kongen.

I sikkerhet
Den norske kongefamilien er ikke personlig rammet av eksplosjonen, og de befant seg ikke i hovedstaden når bomben gikk av fredag ettermiddag. Kongefamilien er i sikkerhet og i god behold på et hemmelig sted.

LES MER: Kongefamilien i sikkerhet.

Stenger dørene
Etter de tragiske hendelsene i Oslo sentrum og på Utøya fredag ettermiddag og kveld, har Det kongelige slott valgt å stenge Slottet for besøkende lørdag.


«Slottet stengt i dag. Det kongelige slott holdes stengt for publikum i dag, lørdag 23. juli 2011. Billetter vil bli refundert ved henvendelse til Billettservice», skriver Kongehuset i en pressemelding.

Slottet pleier å ha åpent for besøkende på sommeren, men nå stenger Kongehuset dørene på grunn av fredagens tragedier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere