RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gryende asylopprør i Ap

Oslo (NTB): Utkastelsen av asylbarn vekker sterke reaksjoner i flere politiske leire. I Arbeiderpartiet er det et gryende opprør, skriver Dagbladet.

26. januar signerte Norge en returavtale med etiopiske myndigheter. Avtalen innebærer at etiopiske borgere som har fått endelig avslag på asylsøknaden sin, nå kan tvangsreturneres. Det har fått Jens Stoltenbergs egne til å reagere.

- Vi håper at regjeringen vil snu, og at de tar tak i dette. Grasrota reagerer veldig, og dette er en sak som opprører mange. Vi etterlyser mer rettferdighet og solidaritet, og da må man endre politikken, sier leder i Oslo AUF, Vegard Grønlie Wennesland, til Dagbladet.

Wennesland sier at asylpolitikken vil bli et tema under årsmøtet til Oslo Ap i helgen, der Stoltenberg skal innlede.

Direktør Terje Sjeggestad i Utlendingsnemnda (UNE), som behandler klager over avslag fra Utlendingsdirektoratet (UDI), sier at det ikke er myndighetenes feil at barn risikerer å tilbringe store deler av barndommen i asylmottak.

- Det er svært sjelden at den lange oppholdstiden skyldes at de ikke har fått svar på asylsøknaden sin. Den lange oppholdstiden skyldes nesten alltid at de ikke har reist hjem frivillig etter å ha fått avslag, men i stedet påbegynt et ulovlig opphold i Norge. Hvis de da er fra et land som det er vanskelig for politiet å tvangsreturnere til, kan det hende at det ulovlige oppholdet varer i lang tid, sier han til Aftenposten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere