RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gunstig å binde renten nå

Sist oppdatert:
Bankenes renteeksperter mener tidspunktet kan være riktig for rentebinding. - Det er gunstig å binde renten nå, sier sjeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR
Prisen på fastrenteavtaler i bankene har falt utover høsten, og nå mener bankenes makroeksperter at det kan være lurt å slå til for den som ønsker å binde renten.

- Det er gunstig å binde renten nå, sier sjeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR til Aftenposten. Han understreker at rådet forutsetter at man allerede har bestemt seg for å binde renten på ett eller annet tidspunkt.

- Man kan godt vente til januar en gang, men jeg ville ikke vente for lenge. Hvis rentenivået snur, vil det snu fort, sier sjeføkonom Steinar Juel i Nordea.

Han tror rentenivået vil gå opp i løpet av et års tid.

Kritikere av anbefaling av fast renten peker for det første på at flytende rente over lang tid skal være noe billigere enn fast rente, samtidig som en flytende rente normalt vil være lavere når de økonomiske tidene er dårlige.

Dessuten peker kritikerne ofte på at ekspertene bommer i sine råd om tidpunkt for rentebinding. For eksempel anbefalte mange av bankenes renteeksperter rentebinding også da rentene var mye høyere, før årets renteras.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere