*Nettavisen* Nyheter.

- Gutt (14) halshogget fire personer

Foto: David Monroy (Afp)

14-åringen hevder han jobbet som profesjonell leiemorder.

14.02.11 21:31

I Mexico blir tusenvis av mennesker drept hvert år som en direkte følge av krigen som pågår mellom rivaliserende narkotikakarteller.

Avisoppslagene har de siste årene vært preget av fryktinngytende bilder av hodeløse lik som henger fra bruer til skrekk og advarsel for fiender.

Narkokartellene kjemper om territorier og de mest lukrative smuglerrutene inn til USA. Halshogging har blitt en vanlig metode for å spre frykt blant rivaliserende gjenger.

Men selv barkede kriminelle blir sjokkert når de hører historien til den 14 år gamle Edgar Jimenez Lugo, alias El Ponchis.

Tilsto drap på fire personer
I forrige uke ble Edgar tiltalt for drap, organisert kriminalitet, narkotikasmugling og våpenbesittelse av i Cuernavaca, melder nyhetsbyrået AP.

Han har tilstått drap på fire mennesker, og hevder selv at han halshogget dem - før de ble hengt fra en veibro i Mexico.

Edgar hevdet overfor dommeren at han har under tvang utført kriminelt arbeid for et narkotikakartell siden han ble kidnappet som elleveåring.

Dersom han blir dømt risikerer han en maksimumsstraff på tre år, som er den høyeste straffen for mindreårige forbrytere.

Påtalemyndigheten hevder de har nok bevis til å felle gutten i en domstol, deriblant et videoopptak som angivelig viser Edgar kutte halspulsåren på en mann.

- Jeg halshogget dem
Edgar tilsto sine drap overfor et meksikansk TV-team kort tid etter at han ble pågrepet i desember i fjor. 14-åringen sa han hadde begått drapene på ordre fra kartellsjef Julio Radilla Hernandez, alias El Negro.

- Jeg halshogget dem. El Negro beordret meg til å gjøre det. Han dopet med ned med marihuana. Jeg visste ikke hva jeg gjorde, sa han til TV-journalistene.

Likene ble funnet hengende fra en bro på en motorvei som er en innkjøring til Mexico by.

Foreldrene til Edgar var narkotikamisbrukere, og han havnet ut på gaten alene allerede som åtteåring.

- Han har alle ingrediensene til en psykopat, sier psykolog Feggy Ostrosky ved National Autonomous University of Mexico til The Times.

- Torturerte andre skoleelever
Ostrosky har evaluert hundrevis av drapsmenn i fengsel, og sier at Edgars psykopatiske trekk skyldes både genetiske og sosiale faktorer. Hun hevder Edgar mangler empati, noe som kom fram allerede under skoletiden. Da filmet han seg selv mens han torturerte andre skoleelever.

- Jeg tror ikke på ham når han sier at han ble tvunget til å drepe, sier hun.

Edgar er født i San Diego i USA, og har dermed amerikansk statsborgerskap. Derfor håper dommer Armando Prieto at han kan utleveres til amerikanske myndigheter.

Meksikanske myndigheter innser at det stadig blir flere ungdommer som rekrutteres til de voldelige narkotikabandene i Mexico.

- I de mest voldelige områdene i landet, så er det en endeløs rekruttering av unge mennesker uten håp og muligheter, sier den meksikanske presidenten Felipe Calderon, som i 2006 lanserte en omfattende offensiv mot kartellene, melder nyhetsbyrået AP.

- Dreper for 3000 dollar
I forrige uke dukket det opp en video på Internett der flere ungdommene posere foran lik.

I videoen forteller en uidentifisert gutt at han får 3000 dollar av narkotikakartellet for hvert drap han begår.

- Når vi ikke lykkes med å finne rivalene, så dreper vi uskyldige mennesker, kanskje en anleggsarbeider eller taxisjåfør, sier gutten på videoen.

Ifølge ubekreftede meldinger er Edgar gutten på videoen, men politiet har ikke bekreftet dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag