*Nettavisen* Nyheter.

- Gutt (7) forsøkt lokket inn i bil av fire voksne menn

SKAL HA SKJEDD i DETTE OMRÅDET: 7-årigen skal ha blitt stoppet av fire menn i en lys Audi stasjonsvogn på vei hjem fra Joker Bergseng i Harstad Foto: Espen Bless Stenberg (Nordlys)

Mor: - Sjokkert over at noe slikt kan skje her.

27.02.14 10:40

Michelle Michelsen Meagher opplevde alle mødres mareritt onsdag ettermiddag, skriver Nordlys.

Mens hun sto og laget mat hjemme i Svaleveien på Bergseng i Harstad, sendte hun sin 7 år gamle sønn til butikken for å kjøpe hvitost på Joker rett bort i gata. Han kom løpende hjem panisk.

- Jeg så fra vinduet at han snublet i innkjørselen, så jeg gikk ut for å trøste ham, og da fikk jeg beskjed om at fallet ikke var det verste som hadde skjedd, forteller den rystede moren.

Hvit eller grå Audi med fire voksne menn

Sønnen fortalte at en hvit eller grå Audi med fire voksne menn i hadde stoppet han på vei hjem fra butikken. En mann med solbriller i baksetet hadde ifølge sønnen spurt ham gjentatte ganger om å komme inn i bilen.

- Han var usikker på fargen til bilen, men gjenkjente en Audi stasjonsvogn for faren har nesten samme bil. Han mente mennene var lys i huden og snakket nordnorsk. Mannen spurte først en gang om han ville komme inn i bilen, og så spurte han igjen og da la han på sprang mens bilen kjørte videre i motsatt retning, forteller Meagher, som anslår at dette må ha skjedd mellom klokken 16.50-17.00.

Hun ringte politiet med en gang og varslet samtidig foreldrene til noen klassevenninner av sønnen som hun hadde observert på veien like før gutten kom løpende hjem.

Politiet bekrefter meldingen

Midtre Hålogaland politidistrikt bekrefter at de har fått inn meldingen.

- Vi har fått melding om dette og driver med utredning akkurat nå, forteller operasjonsleder Kenneth Stræte i Midtre Hålogaland politidistrikt.

- Det er en patrulje på vei dit akkurat nå som skal få mer bakgrunnsinformasjon, sier Stræte.

- Tenkt på dette som verdens tryggeste plass

Moren forteller at gutten var litt skjelven i etterkant og at de nå har fått pratet ordentlig med han om det som skjedde.

- Siden vi flyttet hit så har vi tenkt på dette som verdens tryggeste plass med trygg skolevei, lite trafikk og hus tett i tett, så jeg er helt sjokkert over at noe slik kan skje her, forteller Michelsen Meagher.

Advarer andre

Michelsen Meagher har delt hendelsen på Facebook i håp om å advare andre foreldre i området og vil skrive det i meldingsboken til sønnen slik at skolen også blir varslet.

- Jeg aner jo ikke motivet her. Om det var et kidnappingsforsøk eller hva mennene ville, får vi neppe vite, men jeg er sjeleglad for at han valgte å løpe. Om han hadde vært noen år yngre er det ikke sikkert at det hadde vært instinktet hans. Dette blir nok siste gangen jeg sender han alene til butikken på en stund i alle fall, avslutter moren.

Les flere saker fra Nordlys!

Annonsebilag