*Nettavisen* Nyheter.

- Gutta er på feil spor

Erik Hagen er hjemme igjen og klar til å lede lagkameratene i riktig retning.

19.10.08 12:49

- Jeg skal gi gutta basiskunnskap om Elvis. Freddy dos Santos og Arild Rønsen er mine første studenter. Det er på tide at de forstår hvordan ting henger sammen. Arild har lang fartstid fra musikkbransjen, mens Freddy er over gjennomsnittet interessert i musikk, likevel har de ikke fått med seg at Elvis er kongen, sier Erik Hagen til vif-fotball.no.

- Arild hevder til og med at Beatles har betydd mest for musikken i moderne tid. Det er åpenbart at gutta trenger veiledning. Jeg må rett og slett lede dem inn på rett spor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Russisk sjokk
Etter å ha oppnådd heltestatus i Vålerenga forsvant Erik Hagen til russisk fotball etter 2004-sesongen. Overgangen var ikke helt enkel.

- Det var rett og slett et sjokk. Året starta med en åtte ukers treningsleir i fem forskjellige land. Ingen kunne engelsk og jeg hadde ingen å prate med. Det endte med at jeg satt alene på hotellrommet stort sett hele tiden.

- Det var vanskelig å holde kontakten med familie og venner. Jeg spilte uten selvtillit og følte meg ganske svak. Hadde jeg vært manager hadde jeg ikke tatt ut spilleren Erik Hagen på den tiden. Det gikk så langt at jeg var i kontakt med Vålerenga for å lufte ideen om å avbryte kontrakten i Russland og dra hjem til Enga.

- Men da familien kom over snudde det. Vi fikk oss leilighet og formen ble bedre. Jeg spilte meg opp ble etter hvert utnevnt til visekaptein.

Vurderte Tyrkia
I fjor ble Hagen lånt ut til Premier League-klubben Wigan. En guttedrøm for mange, men ikke for Panzer.

- England har aldri stått høyt i kurs hos meg. Spillestilen passer ikke meg særlig godt, men det var få andre tilbud på den tiden. Steve Bruce var klar på at han ville ha meg over, men sett i ettertid er ikke overgangen til England det beste valget jeg har gjort.

Dermed bar det hjem til Vålerenga.

- Jeg fikk mange forespørsler etter Englandsoppholdet, blant annet fra Tyrkia. Jeg fikk den russiske spillestilen inn i blodet og tror tyrkisk fotball hadde passet meg bra. Likevel lokket det mest med retur til Vålerenga. Det var aldri aktuelt å signere for noen andre norske klubber.

- Det er godt å være tilbake, både i Vålerenga og på Veme.

Veme ligger en og en halv mil fra Hønefoss på vei mot Hemsedal og er Hagens fristed.

- Veme er et paradis. Det er et fristed for meg og et herlig sted å bo. Der har jeg alt og det er godt å komme hjem til dama og datteren Mailin på seks måneder etter en treningsdag på Valle. Mailin er en herlig blid unge. Tiden med henne er høydepunktet på dagen.

LSK-kampen rager høyt
Men i morgen er det kamp mot Lillestrøm. Forhåpentligvis med Erik Hagen på banen.

- Jeg liker intense kamper og derfor ligger LSK-kampene høyest på lista. Jeg har vært mye skadet i høst og tør ikke spå når jeg blir klar. Jeg vil gjerne være hundre prosent før jeg går på banen slik at jeg ikke risikerer nye avbrudd, avslutter Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.