- Gutten ble lei av å vente på mor

Foto: Privat (Privat)

Ikea ble evakuert etter at det ble funnet en bombetrussel torsdag formiddag. En yngre gutt hadde skrevet lappen som en spøk.

02.07.10 06:31

Ved 12.30-tiden ble det funnet en bombetrussel til Ikea på Slependen.

- Vi fikk melding klokken 12.32 fra IKEAs sikkerhetsansvarlig, om at de har fått inn en bombetrussel i form av en liten lapp som var festet på en printer på en kundebase i kjøkkenavdelingen, sier operasjonsleder Ola Kløvjan ved Asker og Bærum politidistrikt til Nettavisen.

- På lappen er det skrevet at det er en bombe i en datamaskinen på stedet, sa Kløvjan.

Klokken 16.40 får Nettavisen opplust av operasjonsleder Henrik Hartmann at IKEA ble åpnet igjen klokken 14.20.

- Det hele endte med at man via en mor fikk kontakt med en yngre gutt som hadde skrevet lappen. Da ble senteret åpnet igjen.

Vedkommende er under strafferettslig alder, men kan forvente seg en alvorsprat fra politiet.

- Kjedsomelighet er roten til alt vondt. Gutten ble vel lei av å bare vente. Han kom seg ut, og fikk litt spenning i hverdagen, sier Hartmann.

Hele IKEA evakuert
IKEA valgte å evakuere hele senteret, og politiet bisto i evakueringen.

- Vi sitter på utsiden, ingen får gå inn, fortalte en kunde til Nettavisen.

- Status nå er at varehuset er evakuert for kunder og ansatte, mens politiet er varslet og gjør sine undersøkelser, sa kommunikasjonsrådgiver Håvard Løkke hos Ikea Norge til Nettavisen klokken 13.30. Han sier det ikke er ofte Ikea mottar slike trusler, men at det har hendt tidligere.

- Da har vi rutiner på at vi evakuerer, sa han.

- Lite seriøst
Politiet rekvirerte en bombehund fra Oslo, men vurderte situasjonen som mindre dramatisk.

- Politiet har definert det som en uspesifikk bombetrussel siden det ikke er noen holdepunkter i meldingen. Vi har ikke lagt stor dramatikk i det, siden vi har vurdert det som lite seriøst, sa operasjonslederen.

- Vi ser også for oss at det har vært vanskelig å plassere en bombe i datamaskinen mens det har vært masse folk der, sa han.

IKEA Slependen er det første IKEA-varehuset utenfor Sverige og åpnet i 1963. IKEA Slependen har siden blitt ombygget og rommer 33.500 kvm med 1200 parkeringsplasser under tak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag