*Nettavisen* Nyheter.

- Ha det gøy på golfbanen

Med nytt grønt kort i hånda er det et vell av ting å huske på første gang ute på en golfbane. Her finner du proffenes råd til nybegynneren.

12.05.05 12:34

Mange nordmenn har tatt golfens grønt kort i løpet av våren, og står foran den første turen ut på en grønn og innbydende bane. Men med følelsen av at «alle» ni-studerer nybegynnerens teknikk og tempo på banen, kan første runde bli en utrivelig tur med nervene i helspenn.

Men, slapp av! Det er ikke så ille.

For alvorlig
David Lloyd og John Uppard er pro`er på Losby golfbane. Som engelskmenn – oppflasket på golf er de innimellom litt forundret over nordmenns mentalitet på golfbanen.

- Det aller viktigste med golf er å gå ut og ha det hyggelig. Alt for mange nordmenn er fokusert på scoren, og tar det alt for alvorlig.

Ta det med ro
- En nybegynner bør spille på det nivået man er på. I stedet for å forsøke å få til drømmeslaget hver gang. Det er bedre å spille på sytti prosent av kraften i slagene – med full kontroll, enn hundre prosent – og ute av kontroll, sier David Lloyd til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Hagebø

Kollega John Uppard er helt enig.

- Det er mange som prøver å gjøre golf til en religion. Det er det ikke. Golf er et spill og en lek. Folk skal ha det hyggelig på banen, understreker han.

Uppard sier videre at det ikke er nybegynnerne som er de verste til å synde.

- Nei, det er folk som har spilt lenge som gjerne har lagt til seg mange unoter. Nybegynnerne er derimot veldig flinke til å forholde seg til det de har lært.

Forsøke seg
Kollega David Lloyd lufter også tanken om at nybegynnerne kanskje burde fått forsøkt seg på banen før de får kortet. Og at nordmenn muligens er alt for strenge i håndhevingen av hvem de slipper ut på banene.

- Når man er fersk så er man veldig redd for ikke å gjøre alle ting hundre prosent etter boka. Men man lærer fort å ikke gå på strengt militært geledd nedover fairway. Derfor kunne det vært en tanke å la folk få være med på et par runder før de tar grøntkortet – eller i forbindelse med kurset. Enkelte ting kan bli for kommersielt, sier han videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Hagebø

Begge er helt klare på at det er trening som må til for å ta stegene videre. Og det er ikke alltid at man trener på det som er viktig.

- Seksti prosent av golf er nærspillet. Derfor kan det være lurt å trene chip og putt, i stedet for å stå på rangen og banke ball etter ball ut. Golf er en blanding av teknikk og følelse for ballen, sier Lloyd til TV 2 Nettavisen.

Det er med andre ord liten grunn til å engste seg for den første runden – som kanskje blir en realitet i den kommende pinsen.

God tur!

Her finner du oversikt over norske golfbaner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.