*Nettavisen* Nyheter.

- Hadde et frekt sexliv

Foto: ERIC CABANIS (Afp)

Forskerne oppdager stadig nytt om våre forfedre.

(SIDE2:) De skal ikke ha vært så intelligente som oss homo sapiens. Og de levde livet sitt annerledes.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Livlig sexliv
Men ifølge britiske forskere var det ett felt neandertalerne slo oss ned i støvlene på, nemlig antall sexpartnere, skriver AFP.

Forskerne ved Liverpool University har studert fire typer menneskearters pekefingre. Forskerne mener nemlig at antall sexhormoner som blir dannet på fosterstadiet blant annet kan sees i lengde på pekefingeren sammenlignet med lengden på ringfingeren.

Fingerlengden er også knyttet til konkurranseinstinkt og promiskuøs oppførsel.

Og ved å studere fossiler fra flere menneskearter, derav neandertalere og homo sapiens, har forskerne funnet at de mest sexgale altså var neandertalerne.

Ikke monogame
Noe av årsaken skal være at neandertalerne holdt mindre på pardannelsene enn andre menneskearter. Forskerne vet at mennesket i sin tidlige begynnelse ikke levde i pardannelser på samme måte som er normen i dag.

Det var dessuten lite iver på å blande seg blant artene. En studie fra universitetet i Ferrera i Italia fra 2008 viser at Cro Magnon-mennesket som levde på samme tid som neandertalerne ikke delte sin seng med andre enn sin egen art. Selv om forskerne ikke er helt enige om det fantes blandingsraser på den tiden, viser studie av DNA fra Italia at Cro Magnon-menneskene ikke bar med seg DNA fra neandertalerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.