RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hadde George W. Bush på lista

Foto: HO (Reuters)
Sist oppdatert:
Den nå terrorsiktede studenten drev med sine helt spesielle elevforsøk på fritida.

En dagbok skal være blant bevismaterialet politiet har sikret seg etter pågripelsen av Khalid Ali-M Aldawari. Her står det om jihad - hellig krig, men at målet først er å lære seg engelsk, bygge bomber og planlegge angrep mot de gudløse, skriver BBC News.

Den 20 år gamle studenten fra Saudi-Arabia ble pågrepet i Texas onsdag og er mistenkt for forsøk på bruk av masseødeleggelsesvåpen.

Bestilte kjemikalier
Etterforskerne ble mistenksomme da Khalid Ali-M Aldawasari, som kom til USA i 2008 og begynte på South Plains College nær Lubbock i Texas, bestilte giftige kjemikalier - blant annet phenol - som kan brukes til å konstruere eksplosiver. Han oppga at han trengte dem til elevforsøk hjemme. Det var leverandøren av kjemikaliene som varslet FBI. Studenten kansellerte senere ordren, men politiet mener det var flere ting som pekte i retning av at han planla terror.

Bomber i dukker
Ifølge politiet skal han videre ha forsket på hvordan man kan gjemme bomber i lekedukker og ryggsekker. Han skal også ha satt opp en liste over mulige angrepsmål. Tidligere president George W. Bush skal ha vært et av navnene på listene.

Myndighetene sier han forsøkte å skaffe kjemikalIer og annet utstyr for å bygge en bombe og utføre jihad - hellig krig.

Fredag fremstilles han for en føderal rett. Blir han dømt, risikerer han fengsel på livstid.

Se web-tv fra Associated Press om saken under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere