*Nettavisen* Nyheter.

- Hadde ikke ventet telefon fra Jens

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Bjarne Håkon Hanssen overleverte nøkkelen til påtroppende arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

20.10.09 17:05

- Jeg hadde ikke ventet telefon fra Stoltenberg, men jeg ble veldig glad da den kom.

Det sa påtroppende arbeidsminister Hanne Bjurstrøm da Bjarne Håkon Hanssen overleverte nøkkelen til den nye arbeidsministeren tirsdag.

- Flott departement
- Jeg er jo bare vikar akkurat nå, men jeg kan si at du overtar et veldig flott departement, og jeg tror det blir veldig bra med deg her, sa han og gratulerte den nye ministeren.

Bjurstrøm er jurist og leder den norske delegasjonen som skal forhandle under klimakonferansen i København i desember. Den jobben skal hun fortsette med, og hun tiltrer derfor ministerposten først etter jul.

- Dette blir utrolig spennende. Men jeg skal ikke fungere i denne stillingen før i desember, fram til da skal jeg konsentrere meg fullt om klimaforhandlingene. Etter jul er det fullt og helt dette jeg skal jobbe med, sa Bjurstrøm, som ikke ville kommentere hvilke av departementets saker hun ser som den største utfordring.

Tunge reformer
Det kunne derimot Hanssen hjelpe henne med.

- Det blir en del endringer nå som arbeid og inkluderingsdepartementene skilles, men det er fremdeles tunge, store reformer og avtaler som skal på plass, sa Hanssen, som samtidig berømmet alle som jobber ved departementet, både politikere, rådgivere og embetsverk.

Bjurstrøm snakket derimot villig vekk om klimautfordringene Norge og verden står overfor, og takket Hanssen for mottakelsen og lykkønskningene.

- Jeg vet at du skal tilbake til ditt departementet, men jeg vil bare si tusen takk for at du tok imot meg her og har fortalt meg alle de vanskelige tingen jeg skal jobbe med, sa Bjurstrøm, til latter fra det fremmøtte pressekorpset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.