RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TRUMP: Donald Trump vinker til sine tilhengere i Franklin, Tennessee, der han holdt tale lørdag.
TRUMP: Donald Trump vinker til sine tilhengere i Franklin, Tennessee, der han holdt tale lørdag. Foto: Mark Zaleski (Ap)

- Hadde lærerne hatt våpen så ville det gått mye bedre

Sist oppdatert:
Donald Trump forsvarer våpenloven etter massakren i Oregon.

NEW YORK/OSLO (Nettavisen): Mangemilliardær og presidentkandidat Donald Trump mener at diskusjonen går helt i gal retning når man begynner å snakke om restriksjoner i våpenloven etter massakren i Oregon.

Torsdag 1. oktober 2014 ble USA rystet av den 295. masseskytingen i USAs historie. Ni personer ble drept av Chris Harper Mercer før han selv døde i en skuddveksling med politiet i Roseburg i Oregon.

Massakren har igjen satt søkelyset på USAs liberale våpenlovgivning.

- Det er helt avskyelig at politikerne ikke har gjort noe, sa Erica Lafferty tidligere denne uken. Hun mistet moren sin under Sandy Hook-massakren i 2012.

Men presidentkandidat Donald Trump mener at slike massakre setter fokus på helt feil problem. Under en tale etter Oregon-massakren, sier han følgende:

- Den andre grunnlovsendringen er klar, og dette er i lys av hva som nå skjer i Oregon, hver gang noe skjer så skylder de på... de skyller ikke på mental sykdom, og at psykiatriske tjenester er helt ute av kontroll eller noen av de andre problemene, og forresten: Det var en våpenfri sone. Hadde du hatt noen lærere eller noen andre med våpen i det rommet, så ville det ha gått mye bedre, sa Trump til stor jubel fra forsamlingen i Franklin Tennessee.

Se video nederst i saken.

Argumentasjonen gikk rett hjem blant tilhørerne.

- De fortsetter å ramme steder som ikke har våpen. De gale menneskene kommer til å ha våpen uansett, sa 53 år gamle Gayla Pugh til NBC News før Trump gikk på scenen.

- Hvis vi går rundt og er dumme nok til ikke å beskytte oss selv, så kommer vi til å bli skutt av de gale menneskene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere