*Nettavisen* Nyheter.

- Hagen ingen fiende

- Dette er ikke spørsmål om personer. Jeg har intet fiendskap med Carl I. Hagen, sier statsminister Kjell Magne Bondevik etter bredsiden fra Frp-formannen valgkvelden.

12.09.05 23:29

EKEBERGRESTAURANTEN (TV 2 Nettavisen): Kjell Magne Bondevik ble mottatt med trampeklapp da han kom til KrFs valgvake mandag. Statsministeren drøyde helt til 22.20 før han kom. Dermed fikk han god tid til å tygge på det jevne valget, og få med seg angrepet fra Frp-leder Carl I. Hagen tidligere på kvelden.

- Vi vil gå i forhandlinger for å sikre en platform for å sikre en ikke-sosialistisk regjering, ledet av noen andre enn Bondevik, sa Carl I. Hagen under Frps valgvake mandag.

-Jeg klamrer meg ikke til makten. Dette er ikke spørsmål om person, sa Kjell Magne Bondevik da han ble overfalt av en horde journalister ved ankomsten.

Overfor TV 2 Nettavisen innrømmer han at Hagens utfall ikke vil gjøre det lettere å forholde seg til et sterkt Frp i Stortinget.

-Nei, selvsagt vil det ikke det. Kommentaren i kveld spiller ingen rolle fra eller til.Dette dreier seg ikke om personer, sier Bondevik til TV 2 Nettavisen.

Han innrømmer at Frps styrke kan endre maktfordelingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

-I Stortinget vil Fremskrittspartiet selvsagt få betydelig innflytelse. Vi vil samarbeide fra sak til sak.

Han har ikke tenkt å gi fra seg nøkkelen til Regjeringsbygget før han blir nødt.

- Hvis det ikke blir flertall for en annen statsminister, har jeg ansvar for at landet har en regjering til enhver tid. Da må partiene velge, og da må Carl I. Hagen velge, sier Bondevik til TV 2.

Respektløst
KrF-leder Dagfinn tente på alle pluggene da han fikk høre Hagens utfall mot Bondevik.

-Hørte du hva han sa? spurte en opprøret Høybråten TV 2 Nettavisens medarbeider.

- Det er respektløst å gjøre dette til et spørsmål om person, fortsatte han.

Krf ble sviktet av de kristine. Hvorfor?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.