RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hagen mener han er mer verdt enn andre

FÅR KRITIKK: SVs Karin Andersen mener Carl I. Hagen (Frp) kjemper for seg selv, og ikke folk flest. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: SVs Karin Andersen mener Carl I. Hagen (Frp) kjemper for seg selv, og ikke folk flest. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
SV-topp hardt ut mot Carl I. Hagen.

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen nekter å godta at hans stortingspensjon blir lavere etter at Stortinget endret reguleringen av utbetalingene.

I fjor høst dro han derfor Stortingets pensjonsordning og Statens Pensjonskasse for retten, og torsdag ble det kjent at Hagen har tapt i trygderetten.

Men nå vil Hagen anke saken videre, ifølgeVG.

- Mener han er mer verdt

Dette får SVs stortingsrepresentant Karin Andersen til å reagere.

Andersen mener Hagen rett og slett fører en uverdig kamp for seg selv.

- Carl I. Hagen viser jo for hele verden at han mener at han er mer verdt enn andre, sier Andersen til Nettavisen.

Les også: Hagen tapte kampen om «gullpensjonen»

Hun viser til at SV i alle år har kjempet for å endre de lukrative stortingspensjonene, slik at de var på mer linje med pensjonene til folk flest.

- Men det har jo Hagen vært den mest ihuga motstanderen av. Vi ble latterliggjort i årevis, for vi måtte jo skjønne at stortingsfolk skulle ha bedre vilkår enn andre, sier Andersen.

I 2009 ble det flertall på Stortinget for å fjerne gullpensjonen.

REAGERER: - Carl I. Hagen viser jo for hele verden at han mener at han er mer verdt enn andre, sier SVs Karin Andersen til Nettavisen.


- Han beholder gullpensjonen

Andersen mener Hagen ikke har noen grunn til å klage.

- Carl I. Hagen har jo vært så lenge på Stortinget at han beholder  gullpensjonen. Det eneste han vil utsettes for er en pensjonsregulering i tråd med det andre folk får, påpeker hun.

Men det godtar han altså ikke.

- Bare det synes jeg sier alt om partiet for folk flest. Han demonstrerer at han ikke finner seg i det andre må finne seg i, mener Andersen.

Selv har hun jobbet mye med å gjøre ytelser, pensjoner og andre rettigheter like for stortingsrepresentanter og andre folk.

- Jeg mener at stortingsrepresentanter bør forholde seg til de samme reglene som andre folk i samfunnet, og ikke ha særordninger for seg, sier hun.

Les også: Hagen saksøker staten

- Folk flest mener noe annet

Hun synes Hagens pensjonskamp viser det motsatte av det han selv sier, at Frp er et parti for folk flest.

- Han viderefører bare den kampen han har ført i Stortinget for å beholde gullpensjonen. Men jeg tror folk flest mener at den pensjonen vi hadde ikke er i tråd med det de mener er rett og rimelig, sier Andersen til Nettavisen.

Hun påpeker at pensjonene til folk flest er mye lavere enn Hagens pensjon.

- Den som ikke kan leve på den pensjonen der, den kan ikke styre penger, hevder hun.

Hennes reaksjon kom også til uttrykk på Twitter torsdag morgen:

- Og her er han som "liksom sloss for folk flest". Kyss katta. Carl I. Hagen tapte kampen om gullpensjonen, skrev Andersen.

Hagen: - Ran og bedrageri

Hagen har nå seks måneder på seg til å anke saken, noe han sier han vil gjøre.

- Jeg fastholder at dette er ran og bedrageri av pensjonister som trodde de kunne stole på pensjons-løftene, sier Hagen til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere