RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hagens dårligste TV-opptreden

I gårsdagens Holmgang-sending på TV 2 hadde stilte Frp-formann Carl I. Hagen uforberedt, kunnskapsløs og tafatt - i et av sine favorittemner, mener TV 2 Nettavisens uavhengige debattskribent Henrik Færevåg. Er du enig?

I går kunne vi se noe nesten utrolig. Carl I. Hagen i en skandaløs dårlig TV-opptreden på Holmgang. Og det i et av sine favorittemner. Er muslimene en farlig trussel for Europa? Hagen stilte uforberedt, kunnskapsløs og tafatt, og ble regelrett overkjørt av Humanetisk forbunds Lars Gule, i sluttsekvensene.

Egentlig var det synd at Carl Ivar var med i debatten, for hans posisjon i disse sakene er kjent. Det var Høyre som manglet. Det var Erna Solberg sine kommentarer som hadde vært interessante. Hva hun mener om at talsmannen for Islamsk Råd i Oslo har forståelse for at muslimer skyter ned og dreper filmmakeren Theo van Gogh. Hva hun mener om at den samme personen sier at om det er mulig å få til (altså ved flertall), så vil islamsk sharia-lovgivning stå over et tilfeldig lands lover.

Jens Stoltenberg var krystallklar på det første punktet, men ville ikke støte fra seg muslimer ved å ta opp det andre.

Hege Storhaug fra Human Rights Service, var den andre muslimsk-kritiske. Hun har engasjert seg sterkt i det som har skjedd i Nedeland etter drapet på Theo van Gogh. Hun er vel også den i Norge som står nærmest til å lide samme skjebne som van Gogh, ettersom hun på direkten i går introduserte Muhammed som en morder og pedofil og ba det muhammedanske miljøet gjøre noe med rollefigurene sine.

Debattens viktigste tema ble aldri nevnt, nemlig demografisk okkupasjon. I Nederland der det finnes en million muslimer (av en befolkning på 16 millioner), er fødselsraten for etneiske nederlendere 1.3 barn pr. familie. Fødselsraten blant muslimer er mellom 5 og 6. Det er altså bare et tidsspørsmål før en med basis i de demokratiske spillereglene kan gjøre flere av de største byene i Nederland muslimske i styresettet i teorien.

Zahid Mukhtar fra muslimsk råd gjorde i hvert fall ingenting for å dempe den frykten for overkjøring som måtte finnes i Europa, da han både hadde forståelse for drapet av Theo van Gogh og ville sette sharia loven høyere enn landets lover om det var mulighet til det. I hele Europa er dette en aktuell problemstilling på grunn av antallet muslimer 4 millioner i Tyskland, 5 millioner i Frankrike. I Norge er de 70.000, altså relativt sett litt mindre enn en tredjedel av det de er i Nederland.

Hva mener du? Delta i debatten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere