*Nettavisen* Nyheter.

- Hamas vil kunngjøre våpenhvile på Gaza

Det er forhandlet fram en våpenhvile mellom Israel og Hamas på Gazastripen, melder BBC. Samtidig er situasjonen svært spent i Øst-Jerusalem i forbindelse med begravelsen av en drept palestinsk tenåring.

04.07.14 10:28

En kilde i Hamas sier til den britiske kringkastingen at egyptiske tjenestemenn har meglet fram en våpenhvile, men det er ikke kjent når den eventuelt skal kunngjøres.

Tidlig fredag morgen ble det skutt fire raketter fra Gazastripen, hvorav minst to landet i ubebygde områder, ifølge det israelske militæret.

Begravelsen av 17-åringen Mohammed Abu Khdair vil ifølge nyhetsbyrået AFP finne sted fredag formiddag. Den er tidligere utsatt som følge av at liket er blitt obdusert av israelske rettsmedisinere.

Les også: Palestinsk tenåring drept i antatt hevnangrep

Obduksjon

Israelske myndigheter sier at det fortsatt er uklart hva som har skjedd, mens guttens familie er overbevist om at han er blitt bortført av israelere, som hevn for drapene på tre israelske tenåringer på den israelsk-okkuperte Vestbredden.

Les også: Tusener tok farvel med israelske tenåringer
Les også:
- Gaza holder pusten

Tenåringen ble funnet drept og brent til det ugjenkjennelige i Vest-Jerusalem tidligere i uken.

Torsdag ble i alt 34 raketter avfyrt fra Gazastripen mot det sørlige Israel, ifølge det israelske militæret. Samtidig har israelske styrker gjennomført en rekke luftangrep mot den palestinske enklaven.

Advarer Hamas

Torsdag flyttet Israel stridsvogner og andre pansrede kjøretøy nærmere grensen til Gazastripen. Israel har bedt Hamas gjøre alt for å stanse rakettangrepene, for slik å unngå en ny israelsk offensiv.

- Vi ser fram mot en nedtrapping av situasjonen, ikke en opptrapping, men vi må være forberedt, sier Peter Lerner, talsmann for det israelske forsvaret, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Fakta om drap og hevndrap på Vestbredden
* 12. juni forsvant tre unge israelske bosettere nær den israelskokkuperte byen Hebron på Vestbredden.

* De tre tenåringene, Gilad Shaar (16), Naftali Fraenkel (16) og Eyal Yifrah (19), haiket fra en israelsk bosetning. En av dem hadde amerikansk pass.

* Flere hundre palestinere er blitt pågrepet i en større militæraksjon etter bortføringene, og israelske soldater aksjonerte på mer enn 1.500 steder på den okkuperte Vestbredden i jakten på tenåringene.

* Israels voldsomme reaksjon utløste gatekamper og flere ble drept.

* Mandag ble likene av de tre unge israelerne funnet på et jorde ved Halhul, 5 kilometer nord for Hebron.

* Den israelske regjeringen har hele tiden beskyldt Hamas for å stå bak bortføringene og varsler å en militæroperasjon for å «utrydde» organisasjonen.

* Onsdag ble den 16 år gamle palestineren Mohammed Abu Khudair funnet drept i et skogholt i Vest-Jerusalem. Ifølge israelsk militærradio er det trolig snakk om et hevnangrep.

* Drapet utløste voldsomme gatekamper i Øst-Jerusalem. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.