*Nettavisen* Nyheter.

- Han bør stille sin plass til disposisjon

UAUTORISERT: - Jeg vil ikke komme med noen kommentarer til denne boka, sa olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) etter Stortingets spørretime onsdag formiddag. Foto: Lars Brock Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

Flere Sp-ordførere oppfatter Ola Borten Moe som en del av problemet i partiet.

13.01.14 22:06

OSLO (NTB): Halvparten av Senterpartiets ordførere som TV 2 var i kontakt med mandag, mener Ola Borten Moe må stille sin plass som nestleder i partiet til disposisjon.

Partiet splittet
Kanalen kom på sin ringerunde i kontakt med 80 av Sps 91 ordførere. Halvparten av disse mener altså at Borten Moe bør stille sin plass til disposisjon, men partiet er splittet i synet på om den tidligere olje- og energiministeren har en plass i partiets nye ledelse. Ti av de spurte Sp-ordførerne gir støtte til Borten Moe.

Flere av de spurte ordførerne sier at de oppfatter Ola Borten Moe som en del av problemet.

- En del av situasjonen
- Jeg tror mange i Senterpartiet betrakter ham som en del av den situasjonen som vi nå har fått med uro i ledelsen i Senterpartiet. Han bør på lik linje med Liv Signe Navarsete stille sin plass til disposisjon, sier ordfører Ivar Brevik i Ål kommune til TV 2.

Ola Borten Moe selv har imidlertid holdt fast ved at han ønsker å fortsette i partiledelsen.

I helgen ble det klart at Liv Signe Navarsete går av som partileder på et ekstraordinært landsmøte til våren.

Gir Arnstad støtte
Senterparti-profilen Marit Arnstad får støtte fra fremtredende tillitsvalgte for forslaget om at hele sentralstyret må stille sine plasser til disposisjon.

Ingen av medlemmene i sentralstyret som NTB var i kontakt med mandag, var negative til Arnstads forslag om at hele sentralstyret må stille sine plasser til disposisjon etter at partileder Liv Signe Navarsete i helgen varslet at hun går av.

- Det vil gi valgkomiteen frihet og rom, men innebærer ikke nødvendigvis at alle vil gå av, sier Arnstad til NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Frontfylker støtter
Også fylkeslederne i de tunge fylkeslagene Oppland og Nord-Trøndelag, Arnstads hjemfylke, mener at hele sentralstyres sammensetning må vurderes.

Til Nationen sier fylkesleder og sentralstyremedlem Tomas Iver Hallem fra Nord-Trøndelag og fylkesleder Ivar Odnes i Oppland at når det skal komponeres et nytt lag rundt en ny leder, så bør ikke kabalen begrenses til å handle om ledertrioen.

Det samme peker stortingsrepresentant Kjersti Toppe fra Hordaland på.

- Blant annet er en total geografisk fordeling viktig, sier Toppe til NTB.

Sentralstyremedlem Ingunn Øderud fra Buskerud er uforbeholden i sin støtte.

Nevnes av flere
Arnstad selv gjentok overfor NTB at hun ikke ser på seg selv som aktuell som partileder. Formuleringen «ser på seg selv» er etter alt å dømme valgt med omhu, for samtidig sier Arnstad at hun vil svare valgkomiteen dersom hun blir spurt om å ta på seg et verv i partiledelsen.

Hun blir fra flere hold, både internt i partiet – men også på lederplass i Trønder-Avisa , lansert som Senterpartiets nye leder.

Andre peker på nestleder Trygve Slagsvold Vedum som sin kandidat. Også fra styret i Vedums hjemfylke – Hedmark – som mandag kveld sluttet seg til rekken av fylkeslag som krever at hele ledelsen, inkludert sentralstyret, stiller til valg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.