- Han brølte: «Du skal skamme deg! Du skal skamme deg!»

SNILL HUND: Erling Borgen forklarer at han ikke har ment å true BTs kulturredaktør da han sa hun skulle være veldig glad for at han ikke hadde møtt henne i parken om morgenen. Han legger for ordens skyld til at hunden hans ikke er en kamphund, men den snille fuglehunden Laban.

SNILL HUND: Erling Borgen forklarer at han ikke har ment å true BTs kulturredaktør da han sa hun skulle være veldig glad for at han ikke hadde møtt henne i parken om morgenen. Han legger for ordens skyld til at hunden hans ikke er en kamphund, men den snille fuglehunden Laban. Foto: Paul Weaver (Side2)

Bergens Tidendes kulturredaktør fikk kraftsalve av teatersjefens ektemann.

19.09.14 19:54

Da Bergens Tidendes kultur- og debattredaktør Hilde Sandvik står i foajeen på Den Nasjonale scene i Bergen etter å ha sett premieren av «Hellemyrsfolket», blir hun konfrontert av en svært amper journalist og filmskaper Erling Borgen.

- Eg trur dramaet er over, eg står der i foajeen og konverserer oppstemt om ei særs sterk teateroppleving, då ein svart skugge baner seg veg. Teatersjefens mann, Erling Borgen, hyttar med neven. «Du skal skamme deg», brøler han. «Du skal skamme deg», skriver Sandvik, i et debattinnlegg i Bergens Tidende, fredag.

- Du skal være veldig glad

Borgen er gift med teatersjef Agnete Haaland, og konfrontasjonen kom etter at Bergens Tidende gjennom en rekke saker har omtalt en betent arbeidskonflikt ved Den Nasjonale Scene.

Videre skal Borgen ha ropt: «Jeg har håpet jeg skulle treffe deg mens jeg går tur med hunden i parken om morgenen. Du skal være veldig glad for at jeg ikke har det!»

Sandvik, som opplevde situasjonen som ubehagelig, uttaler til Dagbladet at hun ikke klarer å oppfatte dette som noe annet enn en trussel.

Bekrefter utbruddet

I Bergens Tidende har også Erling Borgen skrevet et debattinnlegg hvor han forteller sin side av saken. Her bekrefter han at det er helt riktig at han har bedt BTs kulturredaktør om å skamme seg.

- Jeg sa det for sikkerhets skyld to ganger. Jeg begrunnet det også og ytret meg selvsagt bare på egne vegne, skriver Borgen.

Han forteller at han brukte BTs leder med tittelen Dårlig teater som eksempel, hvor det står at «DNS sa opp en ansatt uten å følge lovverket». Dette mener Borgen er usant.

Han mener Bergens Tidende ganske sikkert ville tapt om denne lederen hadde blitt klaget inn til Pressens Faglige Utvalg, og at det som ble skrevet er en uriktig og grov beskyldning mot teateret. Han legger også til at saken ble avsluttet med et forlik mellom partene.

- Offentlig interesse

Hilde Sandvik er derimot klar på at det har offentlig interesse når det oppstår en arbeidskonflikt i den største, og kanskje viktigste kulturinstituasjonen i Bergen, som også mottar statsstøtte.

Kulturredaktøren uttaler at hun forstår at det er ubehagelig når saken som havnet i rettsalen kommer på bordet. Men hun legger til at om de ikke hadde skrevet om det, hadde de heller ikke gjort jobben sin.

- Det er ingen kamphund

Borgen legger til at utbruddet mot Sandvik ikke var ment som en trussel.

- Jeg har selvsagt ikke ment å true kulturredaktøren. Det sa jeg også til henne der og da. Vi går i samme park i Bergen hver morgen. Hun på vei til jobb, jeg på tur med min hund. Det er ingen kamphund, men den snille fuglehunden Laban. Jeg har lenge håpet å møte henne på mine lufteturer for å diskutere BTs journalistikk, løgner og sjikane, svarer Borgen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.