RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han burde bli landsforvist

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Jørn Hoel raser over Christen Sveaas behandling av ansatte og gjester på Bagatelle.

(SIDE2): I går spiste Jørn Hoel kanskje sitt siste måltid på den populære restauranten Bagatelle i Oslo.

Siste nytt fra Side2? Les forsiden nå!

Les også: Alle slutter på Bagatelle

Skandale
- Det er en skandale at eieren Christen Sveaas som er så glad i god mat og vin lar dette skje. Å gjøre dette mot Bagatelle er det samme som å rive ned Holmenkollen og ikke bygge den opp igjen. Han burde bli landsforvist, dette er så frekt gjort mot alle oss som er glad i det aller ypperste, sier en rasende Jørn Hoel til Dagbladet.

Eyvind Hellstrøm regnes som en av de beste kokkene i landet, og har drevet Bagatelle siden 1982. Bagatelle er den eneste restauranten i Norge med to Michelin-stjerner. Investor Christen Sveaas reddet restauranten fra konkurs på nittitallet og sitter nå på 94,42 prosent av aksjene. Hellstrøm eier 0.81 %.

Les også: - Ingenting å gråte over

På lørdag brakte Dagens Næringsliv den oppsiktsvekkende nyheten om at TV-kjendisen og mesterkokken Eyvind Hellstrøm forlater sitt livsverk på grunn av uenighet med hovedeieren, milliardæren Christen Sveaas - i går kom nyheten om at også hele staben på gourmetrestauranten slutter til nyttår.

- Jeg fikk vite om dette på lørdags kveld etter at jeg var gått av scenen i Tromsø. Av respekt for Hellstrøm sørget jeg alene med en grav-Barolo på hotellrommet etterpå. Dette er et vanvittig tilbakesteg - det er helt forferdelig for restauranten, Hellstrøm og ikke minst utviklingen av bransjen i Norge. Bagatelle er Skandinavias største restaurantmekka, mener Hoel.

Steinar Albrigtsen er også svært lei seg for at Hellstrøm nå forlater Bagatelle.

- Alt kan jo skje når kapteinen forlater skuta. Vi får håpe den ikke synker, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere