*Nettavisen* Nyheter.

- Han dominerte meg og begjærte meg

Foto: (Bastion forlag)

Ny bok lover bedre sexscener enn i «Fifty Shades of Grey».

27.09.12 19:03

(SIDE2): Jeg kjente at han kom nærmere. Han la håndflatene mot glasset på hver side av skuldrene mine. Jeg var fanget. Selvoppholdelsesdriften min virket ikke når han var så nær. Den sterke, krevende viljen hans dannet et nesten håndgripelig kraftfelt. Da han kom nær nok, omga det meg og lukket meg inne sammen med ham. Alt utenfor boblen opphørte å eksistere, og innenfor ble hele kroppen min dratt mot ham. Jeg ble svimmel av at han skulle ha en så voldsom fysisk virkning på meg når han ellers var så fordømt irriterende. Hvordan kunne jeg bli så inderlig tent av en mann som sa så frastøtende ting? «Snu deg, Eva.»

Et lite utdrag hentet fra en ny erotisk serie som skal pirre norske lesere. For det kan virke som verden er inne i en bølge av husmorporno og erotiske bøker om dagen. Etter at «Fifty Shades of Grey» ble lansert på norsk har den solgt i en forrykende tempo - 150.000 skal allerede være ute av hyllene. Og denne serien er inspirert av nettopp hennes bøker.

Inspirert av E.L. James
Japansk-amerikanske Sylvia Day (39) er forfatter bak den Norges-aktuelle boken «Bare for deg» eller «Bared to you» på engelsk. Boken er den første i en trilogien «Crossfire». Hun har skrevet mer enn et dusin romaner, hvorav flere har ligget øverst på blant annet New York Times. Ideen til den ferske boksuksessen skal være hentet fra den E.L. James´ enormt populære trilogi om Christian Grey og Anastasia Steel.

¨

Klikk på bildet for å forstørre.

Handlingen i hennes serie er lagt til New York, og også denne gangen er det to unge mennesker som møtes - den unge og ny nyutdannede Eva Tramell (24) og den styrtrike kjekkasen Gideon Cross (28). De to innleder et svært intenst forhold, men forfatteren selv mener likhetene til «Fifty Shades»-trilogien stanser her.

- Den eneste likheten i bøkene er at begge de mannlige hovedpersonene er rike, men utover det er det lite likt. Både Eva og Gideon er rike og har det som en fordel. Men når de begynner å bli kjent med hverandre de innser at de har de samme traumene i deres fortid, og forstår at de begge har blitt utsatt for seksuelt misbruk i barndommen. Så det er mye bagasje som kommer inn i forholdet og de...begge takle disse traumene i helt ulike måter. De tingene hun bruker for å trives utløse ham i negative måter og vice versa, forklarer forfatteren i et intervju med et amerikansk magasin.

Tre bøker på rappen
Suksessen med første bok i mai var umiddelbar i kjølvannet av E.L. James sin trilogi, og ble raskt plukket opp av det anerkjente amerikanske forlaget Penguin med lanseringsrettigheter i USA og Storbritannia. Salget har gått strykende med 3,5 millioner solgte bøker og rettighetene solgt til 34 land.

I slutten av måneden kommer den første bok ut på det norske forlaget Bastion forlag.

Ifølge Bastion var interessen også voldsom da de norske rettighetene ble lagt ut på auksjon før sommeren. Forlaget lot seg friste da Gyldendal skaffet seg rettighetene til «Fifty Shades» tidligere i år.

- Dette har å gjøre med utviklingen i etterkant av «Fifty Shades». I sitt etterord til første bok i sin serie takker Sylvia Day blant annet E.L. James. Day har tidligere skrevet et titall dameromaner, men hun føler at av «Fifty Shades» er det blitt mulig å gå et skritt videre. Dette er bøker som man bare for et år siden nesten ville vært brydd over å si at man leser, men plutselig har det blitt litt greit, sier forlegger i Bastion, Morten Mørch, til fagbladet Bok og Samfunn.

I Norge vil bind to i «Crossfire»-serien bli utgitt i november og det tredje etter årsskiftet.

Mest lest på Nettavisen:

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.