*Nettavisen* Nyheter.

- Han er død, er han ikke?

Lana Arshad må svare på mange personlige og tøffe spørsmål i «Sannhetens Øyeblikk». Foto: (TVNorge)

Lana ga vennene sjokk da hun ble løgndetektortestet på TVNorge.

03.03.09 15:51

(SIDE2): Venninnen fikk sjokk da Lana Arshad (23) avslørte at sin «døde» far egentlig bare er skilt fra moren.

Hun er en av deltakerne i den første episoden av «Sannhetens Øyeblikk», og selv om hun ser på seg selv som en veldig ærlig person, måtte hun komme med noen sjokkerende avsløringer.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

«Sannhetens Øyeblikk» er den norske versjonen av det amerikanske gameshowet «Moment of Truth», der deltakerne må svare ærlig på 21 intime og personlige spørsmål. Klarer de det, vinner de en halv million kroner. Forteller de én liten løgn, får de ingenting.

Visste ingenting
Det var i denne settingen 23-årige Lana måtte svare på spørsmålet om hun noen gang sier at faren er død for å slippe å si at foreldrene sine er skilt. I salen satt den sjokkerte bestevenninnen Hanna. Hun hadde alltid fått høre at Lanas far var død.

- Hun fikk sjokk, men ble også ganske skuffet over meg, innrømmer Lana til Side2.

- Vi prater om alt, og har ingen hemmeligheter, men jeg har sagt at han er død til så mange at det er nesten som om jeg tror på det selv, forklarer hun.

Skilt da hun var tre
- Han er nesten det for meg, han har jo aldri vært der, forteller hun.

Lana er født og oppvokst i Kurdistan, Irak og flyttet hit til landet som 10-åring. Faren har hun ikke sett siden han skilte seg fra moren da hun var tre år gammel.

Se klippet her
(artikkelen fortsetter nedenfor)

HTML EMBED
video_embed(12224,1);

Det med å ha bodd halve livet i Kurdistan og halve livet i Norge, var en av grunnene til at Lana meldte seg på «Sannhetens Øyeblikk».

- Jeg meldte meg egentlig på for å selv få vite svarene. Jeg er en kurdisk jente som har bodd halve livet i Norge, jeg er litt mellom to kulturer. Det handlet litt om å finne ut hvem jeg egentlig er, forklarer hun.

Måtte ha familiemøte
- I tillegg er det jo fint å kunne vinne penger på å være ærlig. Ærlighet er veldig viktig for meg, og jeg synes det fortjener respekt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Med seg i studio hadde hun moren Zhjan og søsteren Darya i tillegg til venninnen Hanne. Og det var flere ting som overrasket dem også. Lana ble grillet i både sitt forhold til religion, gutter og forholdet til moren, og noen av svarene var vanskelige å svelge for familien.

Les også: Nå tar det av på TV

- Vi måtte ha familiemøte hjemme sammen med moren og søsteren min. Da var det faktisk enda flere ting jeg fortalte dem. Det var litt vanskelig for dem å forstå i begynnelsen, men etter hvert gikk det greit. Mamma var glad fordi jeg var så modig, sier Lana som setter pris på støtten hun fikk både fra familien og fra folkene på innspillingen hos TVNorge.

Veldig nervøs
I «Sannhetens Øyeblikk» blir deltakerne på forhånd koblet til en løgndetektor og må svare på 50 svært personlige spørsmål basert på samtaler både med deltakerne og deltakernes venner. Deltakerne får ikke vite resultatet av denne testen. På selve TV-innspillingen får de 21 av disse spørsmålene, og må da svare ærlig i samsvar med hva løgndetektortesten fant ut.

- Jeg var skikkelig nervøs på den testen. De tolker jo reaksjonen til kroppen din, og selv om du mener du har svart riktig kan det hende kroppen din har reagert på en annen måte. Noen av spørsmålene var jeg rett og slett veldig usikker på, sier Lana.

- I tillegg er det viktig å huske på at jeg er et menneske og jeg forandrer meninger jeg også. Den du ser på TV nå, er ikke meg for alltid.

«Sannhetens Øyeblikk» har vært omgitt av kontroverser helt siden starten. I USA har flere deltakere måttet innrømme tildels alvorlige forhold i forbindelse med jobb og familie, og i Sverige ble en deltaker avslørt i utroskap.

Les også:- Kan få sparken etter tv-show

Se «Sannhetens Øyeblikk» på TVNorge tirsdager klokken 20.30

Annonsebilag