RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Siv Jensen, landsstyremøte.
Siv Jensen, landsstyremøte. Foto: Arild J. Waagbø

- Han er et symbol på en radikal ideologi

Sist oppdatert:
Frp-leder Siv Jensen advarer mot å bagatellisere Mohyeldeen Mohammad fra Larvik som et enkelttilfelle.

TOSTRUPGÅRDEN (Nettavisen): Partileder Siv Jensens tale til landsstyret i Frp lørdag var sterkt preget av siste ukes medieomtale av protestene mot Dagbladets Muhammed-illustrasjon og særlig nyhetsbildet rundt shariastudenten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik.

Les også:Norwegian ville ha varslet om Mohammad

24-åringen ble kjent da han advarte mot terror under demonstrasjonen mot Dagbladet fredag i forrige uke. Senere har han tatt til orde for at homofile bør steines og har blitt anmeldt for drapstrusler mot Dagblad-journalister.

- Det som har kommet fram er svært alvorlig. Dette viser en klarere radikalisering som vi må bekjempe. De som bagatelliserer Mohammad og sier at han ikke er representativ for norske muslimer, de hører ikke på PST. Han er et symbol på en radikal ideologi, sier Jensen til Nettavisen etter talen.

- Integreringskommisjon
Frp-sjefen tok til orde for tre tiltak. Det ene er å opprette en integreringskommisjon. Siv Jensen ønsker at denne skal være bredt sammensatt - innvandrere skal også være representert.

For det andre vil Siv Jensen forby heldekkende hodeplagg som niqab og burka.

- Kvinner i Afghanistan bruker ikke heldekkende hodeplagg av fri vilje, sa Jensen til landsstyret.

Stavrum:Røyk ut de ekstreme

Jensen pekte på at ransmenn i Frankrike har forkledd seg med burka. Og hun pekte på at ansatte i norske barnehager faktisk må se at de sender barn hjem med riktig mor.

- Statsborgertest
Siv Jensen pekte i talen på at mange innvandrere har flyktet fra terrorregimer og diktaturer. Hun ønsker ikke at de skal møte de samme ekstreme ideologien her i Norge og vil sette strengere krav til de som mottar norsk statsborgerskap. I morgen skal landsstyret i partiet behandle en resolusjon om statsborgertest.

- For å få statsborgerskap så må det være klart at de vil ha det, at de er stolt av det og at de skjønner verdien av det, sa Jensen.

Les også:Ville hjelpe overvåkede muslimer mot PST

På Nettavisens spørsmål om hvordan en statsborgerskapstest skal utformes og om det er kunnskaper, verdier eller holdninger som skal testes, svarer Jensen at partiet vil komme tilbake med konkrete forslag.

- Det norske statsborgerskapet skal henge høyt og vi må ha en felles identitet som utgangspunkt, sier Jensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere