RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er farlig

Trine Frantzen (Arkivbilde).
Trine Frantzen (Arkivbilde). Foto: POLITIET
Sist oppdatert:
Tingretten mente Trine Frantzens samboer spredte frykt, etter flere angrep på tilfeldige tenåringer.

(iBergen.no) «Ved sin uberegnelige og farlige atferd, er tiltalte i ferd med å spre en ikke ubetydelig utrygghet i og rundt sitt nærmiljø på Os og som det nå er nødvendig å reagere tydelig og strengt mot. Tiltalte må få et klart signal om at samfunnet ikke lenger vil tolerere at han fortsetter på denne måten.»

Med disse ordene karakteriserte Midhordland tingrett den nå drapssiktede samboeren, etter at han i slutten av august i fjor ble dømt for vold mot flere tilfeldige ungdommer på gaten.

Holdt fast og slått
33-åringen hadde uprovosert gått til angrep på en 16 år gammel gutt, etter å ha diktet opp et påskudd for å banke ham opp. Gutten fortalte under rettssaken at han ble slått og holdt fast i ti minutter, uten at noen av tilskuerne grep inn. Resultatet av grisebankingen ble blant annet en forstuelse i ansiktet og en blødende leppe.

For denne voldsepisoden fikk 33-åringen ett års ubetinget fengsel, fire måneder mer enn aktor ba om. Årsaken var at retten ville markere alvoret.

For mindre enn ett år tidligere hadde han blitt dømt i samme tingrett for å ha banket opp tilfeldige ungdommer på gaten. I februar 2004, bare tre måneder før Trine Frantzen forsvant, overfalte han en mopedist som irriterte ham med bråk.

Truet med hekkesaks
Bevæpnet med en hekkesaks, la han gutten i bakken, og rettet den 60 centimeter lange saksen mot ansiktet hans. Samtidig truet han med å drepe ham og kameraten. Angrepet stoppet først da Trine kom til og avledet samboerens oppmerksomhet.

En måned tidligere anmeldte hun samboeren for legemsfornærmelse, men saken kom aldri videre til pådømmelse.

Sammen med en kamerat er han nå siktet for drapet på Trine, men nekter straffskyld. Den 46-årige kameraten har også et langt rulleblad, med 28 tidligere dommer.

«Ringte» leiemorder
I begynnelsen av juni i fjor ble han dømt for grove trusler mot en familie han i åresvis hadde terrorisert.Etter en særdeles skremmende episode, der mannen ruet med å brenne ned huset deres, sørget familien for at 46-åringen fikk besøksforbud.

Bare tre uker senere våknet familien av at han igjen sto utenfor hagegjerdet midt på natten og ropte skjellsord i fylla. Etterhvert tok han opp mobilen og lot som han ringte til en leiemorder.

- Du skal få i oppdrag å ta NN (nabomannen, red. anm.) med til fjells og drepe ham. Forresten, du kan ta hele familien. Du kan bare kjøre dem ned hele gjengen, ropte mannen inn i telefonen, slik at naboene kunne høre det.

46-åringen nektet for anklagene, men ble likevel idømt ti måneders fengsel, hvorav fem måneder var ubetinget.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere