- Han er min hoftekontrollør

GLEDER SEG: Mia Gundersen og Glenn Jørgen Sandaker gleder seg til å ta danseskoene fatt.

GLEDER SEG: Mia Gundersen og Glenn Jørgen Sandaker gleder seg til å ta danseskoene fatt. Foto: Camilla Flaatten (Side2)

Mia Gundersen er ikke redd for å svinge seg.

17.08.09 12:15

(SIDE2): - Dette blir så gøy, jeg gleder meg til å lære meg skikkelig selskapsdanser, sier en glad Mia Gundersen Leliënhof (47) til Side2. Hun sier det ikke var nei i hennes munn da henvendelsen kom om hun ville bli med i den femte runden av «Skal vi danse».

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Fortrinn?
Mia er definitivt ikke ubevandret i dansens verden - på teaterscenen har det blitt dans og koreografi flere ganger i løpet av årene, men hun understreker at selskapsdans, det kan hun ikke. Det er glade rytmer som passer Mia best, og dansepartner Glenn Jørgen Sandaker er ikke i tvil om at de latinske dansene kommer til å gå strålende.

- Hun har en klar fordel i de latindansene, hun har bevegelsene inne, smiler han.

- Han er min hoftekontrollør! parerer Mia.

Gammel «danseskade»
Men når hun en gang i blant for muligheten til å danse på fest eller på nattklubb, så er hun ikke vond å be. For Mia innrømmer at det har blitt mye dans opp igjennom årene. Og at hun har en aldri så liten danseskade etter en glad kveld på byen i Stavanger.

- Jeg er sjelden ute, men det er nesten så bitemerkene står i bardisken - jeg vil danse lenge etter at det egentlig er stengt. Skaden har jeg etter en svingtur på Taket i Stavanger, ler hun.

- På taket?

- Ja, Taket er altså en nattklubb der. Det hender det tar litt av og da er jeg ikke til å stoppe. Men det er jo bare moro.

Må i form
Mia, som simulerte et fall på dansescenen da alle «Skal vi danse»-deltakerne ble presentert før helgen, innrømmer at hun gleder seg til å komme i skikkelig form.

- Jeg begynte å skjelve i beina med en gang jeg tok noen dansesteg, så her må det jobbes.

Onsdag denne uken er det klart for første trening, og Glenn Jørgen legger opp til hardtrening. Mia er perfeksjonist og er ikke redd for å ta i et tak.

- Jeg både gleder og gruer meg, i og med at jeg er perfeksjonist og det er så mange regler i dans. Det er mye som må inn, sier hun.

Ingen danseløve
Mia får ikke trent med ektemannen hjemme, Marcel Leliënhof er ikke spesielt glad i dansing.

- Jeg har forsøkt, men han vil ikke. Så det blir det neste på programmet. Glenn Jørgen får lære opp han litt også, sånn at vi kan danse flotte selskapsdanser sammen, sier hun.

Det er en habil danserpartner Mia har fått - Glenn Jørgen kom til semifinalen i 2007 med Mona Grudt. De to ble slått av Tshawe Baqwa.

«Skal vi danse» har premiere lørdag 19. september på TV 2.

Bildene av årets dansere ser du her:

2255

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag