*Nettavisen* Nyheter.

- Han er Narren

ARI BEHN stiller som modell for svenske MQ. Foto: Isabel Watson, MQ

Ari Behns «kongelige» modelloppdrag blir ikke godt mottatt.

13.09.10 19:07

(SIDE2:) 15. september åpner den svenske kleskjeden MQ sin nye butikk i Oslo sentrum. Og mandag kunne reisende med T-banen i Oslo plutselig se Ari Behn henge som en plakatgutt i oppgangene fra blant annet Stortinget stasjon.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Den nye kolleksjonen har fått merkelappen holdbar mote, og klesskaperne har satset på en kvalitet som skal vare lenge, både når det gjelder materiale og stil. På den måten, mener kleskjeden, kan du spare både miljøet og penger.

Kaller Ari kongelig
- Modellen som hjelper til med å formidle budskapet om holdbar mote er Ari Behn. Den kongelige tusenkunstneren har selv designet glass og porselen. Og han er ikke alene i kampanjen. Med seg på bildet har han fire av sine beste venner, skriver MQ på sin hjemmeside.

Ari Behn har selv vært nøye på aldri å kalle seg kongelig, men stadig understreket at han er en privatperson. Han og hans kone er en del av den kongelige familie, men de er ikke medlem av kongehuset. Dermed har Behn en friere posisjon, og kan i prinsippet gjøre hva han vil.

Den muligheten har han også benyttet, blant annet til å ta et voldsomt oppgjør med tidligere soussjef Carl-Erik Grimstad om hvordan han mener han har omtalt hans familie offentlig.

LES MER: Ari raser mot kongekritiker

- Et tvilstilfelle
Det er ikke første gang Ari Behn gjør noe som ikke helt rimer med manges oppfatning av hva et medlem av kongefamilien bør tillate seg. I alle tilfeller har Behn gjentatte ganger understreket nettopp at han ikke er en kongelig person.

LES MER:Ari Behns mange fronter

Reklamesjef Anna Pärnevik i MQ sier imidlertid til Aftenposten at Ari har godkjent å bli kalt «kongelig». Samtidig sier hun at kleskjeden oppfatter ham som kongelig siden han er gift med prinsessen.

Side2 har ikke lyktes å få en kommentar av Ari Behn om dette på nåværende tidspunkt.

Historiker Trond Norén Isaksen er imidlertid klar i sin sak;

- Dette er et tvilstilfelle. Per definisjon er han et medlem av kongefamilien, men han representerer ikke kongehuset alene. Å delta i en slik reklame trenger ikke formelt å være feil om han ser på seg selv om forfatter. Men dermed er det ikke gitt at andre oppfatter ham slik, sier historiker og kongelig ekspert Trond Norén Isaksen til Side2.

Det samme sier professor i statsvitenskap Trond Norby til VG Nett.

- Han bør stramme seg opp. Monarkiet har forvitret ganske lenge, og dette mener jeg er en ny sprekk i det norske monarkiet. Kanskje ikke en stor sprekk, men likevel en sprekk, sier Nordby til VG Nett.

- Heia Ari!
Reaksjonene fra leserne av Side2 er delte.

- Hvis Ari har noe med «monarkiet» å gjøre så er det i rolle som «Narren». En rolle han forøvrig spiller utrolig godt :-)

Nå må vel snart grensen være nådd for Kongen og Dronningen kan godta av sin svigresønn. En stor tosk hele mannen. Skriver en annen.

Heia Ari!!! Love you ;-) Skriver en tredje.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Isabel Watson, MQ

Stiller med venner
De andre vennene som er med i reklamen er journalist Magnus Rønningen, Isabel Ødegård, Gro Skaugstein, Kaja Norum. Rønningen er for øvrig tidligere redaktør av MASSIV, bladet som sto bak det mye omtalte intervjuet med Ari Behn der han sa at han syntes det var rart at prinsesse Märtha Louise ikke har gått fra ham siden han går sine egne veier.

Rønningen sa til Side2 at sitatene løsrevet ikke ga noen mening.

- Ari snakker ikke om skilsmisse, sa han til Side2.

I dag er han sjefredaktør av det kommende mannebladet ALFA, som kommer i hyllene i oktober.

- Jeg ble spurt og takket ja. Jeg er altfor forfengelig til å takke nei til slike tilbud, sier Magnus Rønningen til Side2.

- Står på egne bein
Ari Behn sier i pressemeldingen til MQ at samarbeidet med kleskjeden har vært «morsom mulighet» og en utfordring.

- MQ er hippe klær, de er både iøynefallende og behagelige. Det er klær jeg kjenner meg igjen i, sier Ari Behn i en kommentar.

MQs direktør sier de spurte Ari Behn fordi de synes det er morsomt å lansere sin norgesbutikk med en profil som våger å stå på egne bein.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Isabel Watson, MQ

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.