*Nettavisen* Nyheter.

- Han er preget av situasjonen

Foto: Per-Erik Strømner/Glåmdalen og Privat

Mannen som er siktet for bildrap i Kongsvinger blir avhørt mandag kveld.

04.10.10 15:26

Mannen som er pågrepet og siktet etter bildrapet på Kongsvinger lørdag, blir ikke fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Har samtalt med klienten

- Politiet valgte å ikke fremstille han for fengsling i dag. Det blir avhør i ettermiddag og kveld, sier 24-åringens forsvarer Jørn Mejdell Jakobsen til Nettavisen.


Han har hatt flere samtaler med sin klient og sier dette om hvordan han har det nå:

- Han er naturlig nok preget av situasjonen. Han har tatt inn over seg at han er siktet og anklaget for en alvorlig forbrytelse.

Etterlyser flere vitner

Politiet opplyser at det i løpet av dagen er blitt foretatt en rekke vitneavhør i saken.

- Vi ber om at vitner som ikke har henvendt seg til politiet tar kontakt. Avhør av siktede vil starte mandag ettermiddag, sier Bjørn Berntsen, politistasjonssjef ved Kongsvinger politistasjon.

Fengslingsmøtet er berammet til tirsdag klokken 14 ved Glåmdal tingrett. Siktede fremstilles i retten såframt han ikke samtykker i varetektsfengsling, heter det i en melding fra politiet.

Det var søndag politiet på Kongsvinger pågrep 24-åringen. Han er siktet for «ved uaktsomhet å ha forvoldt en annens død».

Forsøkte å stanse biltyv
Det var den 46 år gamle Lise-May Varild fra Kongsvinger som omkom da hun forsøkte å stanse en biltyv ved å kaste seg på panseret på bilen, en Audi A6 stasjonsvogn, i Kongsvinger lørdag, skriver Glåmdalen på nett.

Biltyven kjørte i høy fart med kvinnen liggende på panseret før hun ble kastet av panseret i krysset Øvre Langelands vei og Storgata og traff et skilt.

Politiet har varslet at de vil komme med mer informasjon i saken mandag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.