*Nettavisen* Nyheter.

- Han favoriserte oss seksuelt

I HARDT VÆR: David Letterman har ikke uttalt seg om sexskandalene siden torsdagens ærlige avsløringer. Foto: (Scanpix)

En tidligere kvinnelig ansatt sa hun sluttet fordi David Letterman åpenlyst favoriserte kvinnelige medarbeidere.

28.10.09 17:33

(SIDE2:) Nell Scovell, som nå skriver for Vanity Fair, jobbet som manusforfatter for David Letterman. Hun forteller Associated Press at hun sluttet å arbeide for David Letterman og NBC fordi hun oppfattet arbeidsmiljøet som «fiendtlig».

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

- Fikk ekstra oppmerksomhet
- Ga ham meg såpass mye ekstra oppmerksomhet at det ble plukket opp av en annen manusforfatter? Absolutt. Var jeg klar over ryktene om at han hadde seksuelle forhold til flere kvinner i staben. Ja, sier Scovell.

Scovell understreker likevel at hun personlig ikke oppfattet det som om Letterman prøvde å sjekke henne opp.

LES OGSÅ: Når tar de ingen sjanser

Scovell sier at hun verken ønsker å saksøke eller ta hevn, men hun vil gjerne bidra til å sette søkelyset på et arbeidsmiljø hun ikke oppfattet som sunt, spesielt ikke for kvinner i staben.

- Letterman ikke den eneste
- Letterman var ikke den eneste i ledelsen som hadde forhold til kvinnelige ansatte. Men det var allment kjent at disse kvinnene fikk fordeler ved å være sammen med sjefene, sier hun.

Nell Scovell sier behandlingen fikk henne til å føle seg mindreverdig og at det var derfor hun sluttet. I dag gjør hun suksess som manusforfatter.

Hun er en av få kvinner som har våget å ta til motmæle mot Letterman og hans arbeidsmiljø etter at sexskandalen rundt talkshowverten var et faktum.

- Jeg sa ingenting på det tidspunktet. Det burde jeg gjort, sier hun.

Fått støtte
David Lettermans tilståelse om sitt utenomekteskapelige forhold på direkten, slo ned som en bombe i USA. Men det var Letterman som fikk all støtten og ikke hans utpresser, Ron Halderman.

Halderman ble arrestert for å ha forsøkt å presse talkshowverten for to millioner dollar. Letterman har senere også beklaget offentlig sorgen han har påført sin mangeårige kjæreste og nå kone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.