- Han filmet meg naken

Foto: Roy Storvik (Roy Storvik)

19-åringen som anmeldte Frps Trond Birkedal føler seg sterkt misbrukt.

22.03.11 14:22

Søndag kveld ble ordførerkandidat for Frp i Stavanger, Trond Birkedal (31) pågrepet og siktet for utuktig adferd. Han skal ha snikfilmet en 19-åring i dusjen.

- Har hatt mistanke
Det var mannen selv som anmeldte Birkedal. De to ble kjent med hverandre i Fremskrittspartiets ungdom (FpU).

I et intervju i tirsdagens utgave av VG forteller 19-åringen om sin opplevelse.

- Jeg føler meg sterkt misbrukt. Han filmet meg naken. Jeg føler et voldsomt sinne og hat overfor ham. Jeg har i lang tid hatt mistanke, men latt tvilen komme ham til gode. Han har jo hjulpet meg mye, men nå føler jeg at alt er avslørt som falskt, forteller mannen, som i saken vil være anonym.

19-åringen skal ha blitt kjent med Birkedal da han meldte seg inn i FpU for fem år siden. Birkedal var på denne tiden leder for ungdomspartiet.

- Har sett annen video
Mannen som er intervjuet, kan ikke bevise at Birkedal har misbrukt andre seksuelt, men tror ikke at han er den eneste som har blitt utsatt for dette av ordførerkandidaten.

- Jeg tror det, siden han har testet grensene mine veldig, og jeg har sett video av en annen gutt, sier han.

Undersøkte badet
19-åringen forteller at han har vært hjemme hos Birkedal en rekke ganger, og den siktede politikeren skal flere ganger betalt reisen hans fra Oslo til Stavanger, senest sist helg. Det var da han fant ut at han hadde blitt filmet, ved å undersøke badet hans nærmere. Rett etterpå tok han kontakt med politiet for å anmelde hendelsen.

Trakk seg
Mandag kveld trakk ordførerkandidaten seg fra alle verv i partiet.

- Jeg har i kveld vært i kontakt med mannen, og det var i samtalen med meg at han ba om å få fritak fra alle sine verv i partiet, fortalte generalsekretær Geir A. Moe i Fremskrittspartiet mandag kveld.

Tirsdag klokken 13.00 skal Trond Birkedal til nytt avhør med politiet, skriver Rogalands Avis.

Beslaglagt
Politiet har beslaglagt Birkedals pc og annet datautstyr.

- Det er snakk om at fornærmede skal ha blitt filmet i det han er på badet til siktede, uten at fornærmede har hatt kjennskap til det, sa politiadvokat Fredrik Martin Soma ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen mandag kveld.

Han sier det er «grunn til å tro» at siktelsen mot politikeren blir utvidet til å gjelde flere menn.

- Vi har mottatt en anmeldelse fra en person, og siktelsen gjelder personen som har anmeldt forholdet. Men det er grunn til å tro at siktelsen blir utvidet til å gjelde flere personer, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.