RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han fremstiller oss nærmest som idioter

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Frp-topp raser mot statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Det som setter sinnene i kok, er Stoltenbergs tale til Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo tirsdag ettermiddag, der han advarte mot en Høyre/Frp-regjering.

- Vi vet at de to partiene sammen går inn for omfattende skattekutt. Vi vet at omfattende skattekutt fører til velferdskutt, sa han.

Stoltenberg sa at skattekuttene vil «svekke vår evne til å finansiere de store og de viktige oppgavene».

- Smålig av statsministeren
Uttalelsene fra Stoltenberg får Frps finanspolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen, til å steile.

- Jeg synes det er smålig at statsministeren, som liker å fremstå som en statsmann, rakker ned på og fremstiller andre partier i et feil og helt urimelig lys, sier Solvik-Olsen til Nettavisen.

Solvik-Olsen mener statsministeren svartmaler og fremstiller opposisjonen nærmest som idioter.

- Jeg hadde håpet vi hadde fått en bedre valgkamp enn han legger opp til, der man er noenlunde edruelig i tallbruken og ikke svartmaler og nærmest fremstiller motparten som idioter ved å bruke eksempler som er helt tullete, tordner han, og legger ettertrykkelig til:

- Jeg hadde ventet at han hadde argumentert på et saklig nivå, og ikke vært den store manipulatoren som han nå er, sier Solvik-Olsen.

- Det blir ikke store velferdskutt
Frp-politikeren sier Stoltenberg tar helt feil.

- Det sier litt om holdningen i den rødgrønne regjeringen når de mener at enhver skattelette må føre til velferdskutt. Det vitner om en regjering som ikke evner å tenke nytt om måter man driver offentlig sektor på, sier Solvik-Olsen.

Han går så langt som å love at det ikke blir store velferdskutt med dem i regjering.

- Jeg kan betrygge Stoltenberg og alle andre med at det ikke blir store velferdskutt med Høyre og Frp i regjering, sier han.

Mer fra Nettavisen:

Solvik-Olsen påpeker at statsbudsjettet for 2012 er på over 1000 milliarder kroner, og at det er mange områder hvor det kan kuttes som ikke betyr velferdskutt.

- Det finnes mange rapporter som viser at man kan effektivisere offentlig sektor. Bare ved å effektivisere innkjøpsordningene kan man spare opp mot 30 milliarder kroner. Det er sånne ting Frp vil se på, å kutte unødvendige utgifter i staten, sier han, og legger til:

- Bare innsparingen på 30 milliarder er nok til å finansiere mer enn de skattelettene Frp har foreslått.

- Vi skal ikke privatiserer skolen
Stoltenberg advarte også mot at Høyre og Frp kommer til å privatisere skolen.

- Vi vet at de går inn for en privatisering av skolen, sa han i talen til Aps landsstyremøte.

Også dette får Solvik-Olsen til å reagere.

- Han er bevisst kynisk i å bruke feil beskrivelser av motstandernes politikk. Han snakker i den femte valgkampen på rad om at høyresiden vil privatisere skolen. Men det vi ønsker er å gi elevene et alternativ, slik at de i større grad kan velge hvilken skole de skal gå på. Det handler ikke om å privatisere skolen, men om et større mangfold, sier han.

- Nevner ikke at inntektene har økt
Statsministeren skrøt også av at regjeringen har overoppfylt Nasjonal transportplan, og har lagt inn 100 milliarder kroner mer til vei og bane de neste ti årene.

- Vi er glad for at denne regjeringen investerer mer enn 100 milliarder mer over ti år enn man la opp til i forrige Nasjonal transportplan. Men det er ikke sånn at denne regjeringen har vært alene om å ville bygge vei og jernbane for 100 milliarder, sier Solvik-Olsen.

Han er likevel ikke så imponert over samferdselssatsingen til Stoltenberg, og mener han også bør nevne at statens skatteinntekter har økt mye under den rødgrønne regjeringen.

- La meg også nevne at 100 milliarder kroner mer til vei og bane høres mye ut, men det er halvparten av det som skal investeres i norsk sektor på ett år. Det vitner om at infrastruktur er noe som fortsatt ikke prioriteres tilstrekkelig av den rødgrønne regjeringen, hevder han.

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere