*Nettavisen* Nyheter.

- Han gjorde verden til et bedre sted

Foto: Apple

Apple-gründer Steve Jobs minnes av sine kolleger ett år etter han tapte kampen mot kreften

05.10.12 19:43

SIDE2 For ett år siden mistet Apple-gründer Steve Jobs livet til kreft i bukspyttkjertelen. Han hadde kjempet mot den dødelige sykdommmen i flere år og i en alder av 56 gikk han bort og etterlot seg en arv, et minne og et gigantkonsern som minnes sin grunnlegger med en rørende video og vakre ord.

Videreføre arven
Apples nåværende administrerende direktør Tim Cook, er ikke redd for å bruke store og vakre ord om sin avdøde kollega og skriver et minneinnlegg på Apples hjemmesider. Her setter han ord på savnet etter Jobs og ansvaret alle de ansatte i Apple nå har for å videreføre hans ånd i arbeidet de fortsetter med uten han på laget.

Minneord
«Steves bortgang for ett år siden var en tung og vanskelig tid for oss alle. Jeg håper at alle i dag vil reflektere over hans ekstraordninære liv og på de mange måtene han gjorde verden til et bedre sted. En av de største gavene Steve ga verden var Apple. Ingen selskap har noensinne inspirert til en slik kreativitet, ei heller satt så høye standarder for seg selv. Våre verdier har utspring fra Steve og hans ånd vil for alltid være grunnlaget for Apple.Vi deler det samme privilegiet og ansvaret for å viderføre hans arv inn i fremtiden. Jeg er utrolig stolt av det arbeidet vi gjør, vi leverer produkter kundene elsker ig drømmer om nye som vil berike de på veien. Det er en fantastisk hyllest til Steve minne og alt han stod for», skriver Cook.

Steve Jobs grunnla Apple i 1976 med Steve Wozniak og Ronald Wayne. Han forlot selskapet på 80-tallet, men kom senere tilbake for å jobbe for Apple i 1996 hvor han ble til hans død. I årene i mellom grunnla han «NeXT Computer» og kjøpte opp «The Graphics Group», som senere ble «Pixar».

Se videoen med høydepunkter fra Jobs karriere her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.