RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han gråt da jeg sluttet

Mona Høiness sier hun feiret 27 julaftener med Synnøve Alver Urdahl og høyesetrettsadvokat Per Urdahl, noe familiens advokat bestrider i retten.
Mona Høiness sier hun feiret 27 julaftener med Synnøve Alver Urdahl og høyesetrettsadvokat Per Urdahl, noe familiens advokat bestrider i retten. (Privat)
Sist oppdatert:
Mona Høiness så på enkefrue Urdahl som sin sjelevenn og hevder at mannen, avdøde Per Urdahl, følte seg utnyttet av slekten i flere år.

OSLO TINGHUS (Nettavisen): Dag to i testamentstriden mellom kjendisadvokat Mona Høiness og slektningene til det avdøde millionærekteparet Per Urdahl og Synnøve Alver Urdahl, som gjorde henne til enearving, er mildt sagt tilspisset.

Både advokat Høiness sin advokat, Mette Yvonne Larsen, og Urdal-slektningenes advokat Fred A. Gade «barket» flere ganger sammen i verbalt munnhuggeri.

Beskyldninger om lekkede fotografier til pressen og «direktelinjer» til ulike avisredaksjoner haglet mellom advokatbordene i sal 616.

Overrasket over onkelens dødsannonse
I løpet av morgentimene forklarte flere av Urdahl-slektningene, blant annet Anne Berit Urdahl (50), om sitt forhold til sin avdøde onkel og tante, samt hvordan hun hadde opplevd sine møter med Høiness.

Høiness forklarte i rettens første dag, mandag 27.augst, at hun blant annet hadde feiret julaften med det avdøde ekteparet 27 ganger.

Til det hadde ekteparets niese, Anne Berit Urdahl, følgende å si:

- Per og Synnøve har aldri fortalt oss at de feiret jul sammen med Mona. De pratet sjelden om henne. I min barndom kan jeg huske at de kom til oss og byttet gaver på julaften. Vi hadde god kontakt gjennom hele oppveksten og fram til midten av 2000-tallet, sier hun.

Videre fortalte niesen at hun ble overrasket da hun så Høiness sitt navn i dødsannonsen til sin avdøde onkel, Per Urdahl.

- Da jeg så dødsannonsen til Per ble jeg overrasket over at Høiness sto oppført som en datter. Jeg ringte likevel og spurte henne om jeg kunne hjelpe til med noe i begravelsen, men fikk et kjølig avslag av Høiness fortalte Anne Berit Urdahl.

- Gråt da jeg sluttet
Etter lunsj var det Mona Høiness sin tur til å innta vitneboksen.

- Per gråt da jeg sluttet hos han i 1986. Han ønsket så gjerne at jeg skulle fortsette å arbeide hos han, men jeg hadde sagt klart ifra at jeg ønsket å jobbe med strafferett, sa Høiness, da hun ble spurt av sin advokat om hvordan hun ville beskrive sitt forhold til det avdøde ekteparet.

Om Synnøve fortalte Høiness at hun så på henne som sin «soulmate».

- Jeg visste alt om henne og hun visste alt om meg. Jeg visste for eksempel hvem i familien hun ikke likte, sa Høiness og så bort på saksøkerne.

Hun fortalte videre at juletradisjonen oppsto etter hun sluttet å arbeide for Per Urdahl i 1986.

- Synnøve og jeg klemte han og fortalte at vi kom til å få det bedre sammen fremover når vi ikke jobbet sammen. I tiden etter jeg sluttet der var jeg ekstra mye sammen med Per og Synnøve. Jeg ville vise dem at vi kom til å være mye sammen selv om jeg startet egen advokatpraksis, fortalte Høiness.

- Mislikte slektningene sine
Høiness, som begynte som advokatfullmektig for Per Urdahl i 1984, rettet tungt skyts mot slektningene som har saksøkt henne og krever sin del av 100-millionerskaka.

- Jeg besøkte Per hver dag på sykehuset den siste måneden før han døde og traff ingen av saksøkerne i denne perioden. Per snakket ustanselig om konfliktene i familien, fortalte Høiness og fortsatte:

- Nå skjønner jeg hvorfor Synnøve mente at Per ble utnyttet av familien sin. Han var ikke glad i disse familiemedlemmene og Synnøve har aldri vært glad i denne delen av familien. Hun kalte dem utakknemlige og freidige. Etter at de gikk ut i Kapital og ga intervjuer der jeg og Synnøve ble hengt ut, fortalte hun at hun hatet dem, sa Høiness.

Arvebeskjed for 26 år siden
Ifølge Høiness fikk hun allerede i 1986 beskjed om at hun kom til å bli enearving.

- Jeg husker at Per spurte meg om jeg var glad i gamle ting, noe jeg svarte nei til. Da sa han: «det må du» for dette huset skal bli ditt en dag. Jeg ble så overrasket over dette at jeg fortalte det til foreldrene mine og noen venner, sa Høiness, som senere vitneforklaringen gjentok at «Per sa allerede i 1986 at jeg skulle arve alt».

Videre fortalt hun om sitt forhold til enkefru Synnøve Alver Urdahl, etter at mannen hennes, Per Urdahl, døde i 2002.

- På grunn av hennes fysiske helsetilstand gjorde vi en avtale om at hun skulle sende meg en faks når hun la seg. I tillegg ringte vi hverandre alltid og sa god natt i alle år. På denne måten visste jeg at hun ikke hadde falt i trappen eller slått seg på andre måter, sa Høiness.

I stridsspørsmålet, nemlig spørsmålet om Synnøve var ved sine fulle fem da hun skrev testamentet 19. og 20. februar 2007, og som gjorde Høiness til enearving, svarte Høiness følgende:

- På dette tidspunktet var Synnøve helt fin. Hun kontaktet meg rett før jeg skulle i begravelsen til min svigerfar og fortalte at hun ville endre testamentet. Stein Bendixen siterte hva som skulle stå i testamentet etter samtaler med Synnøve, mens jeg skrev ned på pc-en det Stein dikterte. Synnøve ble spurt flere ganger om ikke slektningene skulle få noe, men hun svarte tydelig «nei» hver gang, sa Høiness.

Høiness ble ført opp som enearving, men det ble i tillegg bestemt at det skulle doneres 50.000 kroner til et rehabiliteringshjem for gamle hunder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere