Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han har aldri fortjent å bli kalt pervers

Foto: Andersen, Aleksander (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kjæresten står frem og forsvarer sogneprest Einar Gelius.

Onsdag ble det kjent at sogneprest i Vålerenga, Einar Gelius (51), forlater sin prestestilling.

Mens Oslo-biskop Ole Christian Kvarme sier dette er en «personalsak», mener Gelius det handler om takhøyden i Den norske kirke. Det avviser kirkeminister Rigmor Aasrud bestemt.

- Jeg synes det ikke vil være riktig å trekke noen konklusjoner om folkekirkens framtid med bakgrunn i denne konkrete personalsaken. Regjeringen bygger sin politikk på at den norske kirke skal være en åpen og inkluderende folkekirke med stort mangfold og takhøyde. Jeg opplever at det er stor enighet om dette og utviklingen går i riktig retning, sier Aasrud.

- Ikke pervers
Siden 2007 har Dyveke Christine Scheele vært kjæreste med den fargerike presten.

39-åringen, som er miljøterapeut på Akershus universitetssykehus, sier til VG at hun har følt seg «maktesløs» den siste tiden. I Gelius´ bok «Sex i bibelen», omtales hun som «solstrålen».

– Jeg har savnet Einar, han som er ivaretaende, forsiktig, raus og svært beskjeden. Han har aldri fortjent å bli kalt pervers. Jeg lengter etter Einar. Han som har overskudd og som ikke er bekymret, sier kjæresten til VG.

Stor tilhengerskare
Hun innrømmer at den siste tiden har vært tung.

– Jeg har vært utrolig sliten og lei. Det har vært slitsomt å ikke si noe, sier hun til avisen.

Les Stavrums kommentar: Rømmer fra Oslo bispedømme

Den utradisjonelle presten har mange tilhengere: 45.235 personer har latt seg verve til Facebook-gruppen «La Einar Gelius beholde jobben».

- Nå melder jeg meg ut
En av støttespillerne ytrer seg slik på siden:

«Det er trist at det ble slik! Men jeg forstår at presset kan bli stort med så mye media dekning, og vind fra alle kanter. Men jeg er svær skuffet over hvordan vår statskirke utvikler seg. Derfor melder jeg må nå ut! Kvarme har jo også tidligere ytret hva han mener om min leve måte, i partnerskap!Hvis det ikke rom for... Gelius i kirken, ja hver er det da rom for ? Kanskje de overmenneskelige??»

En annen skriver i sitt innlegg at:

«Hadde vi hatt flere som Gelius, så hadde kanskje jeg (og flere med meg) også gått i kirken. Har vært på foredrag med han, og det var bare fantastisk.»

«Hemmelig avtale»
Ingen av partene vil snakke om innholdet i forliket, men ifølge VG dreier det seg om en sluttpakke som innbefatter full lønn ut hele 2011, samtidig som Gelius kan tjene penger på andre prosjekt og bo gratis i presteboligen til 1. juli.

Menigheten i Vålerenga tar avgjørelsen til etterretning:

- Menighetsrådet beklager at situasjonen er blitt slik at Gelius nå gir seg. Utover det tar vi avgjørelsen til etterretning, sier menighetsrådsleder Ola Brattegard til Nettavisen.

Gelius slutter offisielt 1. juli til neste år.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!