RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han har en spesiell interesse for eksplosiver

Sist oppdatert:
17-åring varetektsfengslet i to uker siktet for innføring og oppbevaring av sprengstoff.

En 17 år gammel gutt fra Bærum er varetektsfengslet i to uker siktet for innføring og oppbevaring av sprengstoff.

Asker og Bærum politidistrikt pågrep tirsdag 13.9.2011 en 17 år gammel mann siktet for innførsel av ingredienser for tilvirkning av eksplosivt materiale samt ulovlig oppbevaring av sprengstoff. Mannen er bosatt i Bærum, mens sprengstoffet ble oppbevart på en eiendom i Modum i Buskerud, skriver politiet i Asker og Bærum i en pressemelding.

Brev- og besøkskontroll
Mannen ble torsdag 15.9.2011 fremstilt for varetektsfengsling i to uker med brev- og besøkskontroll, noe som ble tatt til følge av Asker og Bærum Tingrett.

Politiets bombegruppe har gjennomsøkt eiendommen i Modum, og foretatt to kontrollerte detonasjoner av sprengstoff. Kripos har bistått Asker og Bærum politidistrikt ved åstedsundersøkelsen og analyser.

Mannens mor er siktet i saken for medvirkning til oppbevaring av sprengstoff, men er ikke fremstilt med begjæring om varetektsfengsling.

Store mengder
Politiinspektør Nina Karstensen sier til Nettavisen at hun ikke vil kommentere hva slags sprengstoff det dreier seg om eller den eksakte mengden. Hun ønsker heller ikke å si noe om gutten kan tilhøre et spesielt miljø. Hun mener ingenting tyder på at 17-åringen kan knyttes til episoden i Oslo er på Utøya.

- Vi har ingen opplysninger som tilsier dette. Det jeg kan si er at gutten tidligere har vært i kontakt med barnevern og politi i Oslo og har en spesiell interesse for eksplosiver. Det er for tidlig å si noe i forhold til om han kan tilhøre et spesielt miljø, men dette vil være naturlig å sjekke ut videre i etterforskningen, sier hun til Nettavisen.

Har dere hatt denne personen ekstra i søkelyset etter 22. juli?

- Det jeg kan si er at summen av infoen vi sitter på gjorde at vi ønsket undersøke dette nærmere. Det er snakk en mengde som gjør at vi ser grovheten i det, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere