*Nettavisen* Nyheter.

- Han kalte meg for en fattiglapp og sa jeg ikke hadde fått til noe i livet

Blodig slagsmål:

"OPPTRÅDTE TRUENDE": Den tiltalte investoren hevder at forretningsadvokat Einar Greve (bildet) - her sammen med politiadvokat Renathe Myhre Melby i Oslo tingrett. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Det begynte med en krangel om kvinner over 40 år, og endte med personskader hos begge.

09.03.20 14:58

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Mandag startet rettssaken hvor investor og fotballrådgiver Christian Eidem er tiltalt for grov kroppsskade.

Ifølge tiltalen påførte han finansmann og forretningsadvokat Einar J. Greve omfattende skade. Eidem har hele tiden nektet straffskyld, og nektet for handlingene som er beskrevet i tiltalen.

På spørsmål fra dommere om han erkjente straffskyld svarte Eidem tydelig:

- Nei.

Tvert imot var det forretningsadvokat Einar Greve som var den aggressive part, ifølge Eidem:

- Han eksploderte og skjelte meg ut. Han kalte meg for en fattiglapp og sa jeg ikke hadde fått til noe i livet. Han var truende og fortsatte å kalle meg for fattiglapp, sa Eidem i retten.

Begge til legevakt

Etter episoden endte begge opp hos legevakt, og i retten hevdet begge at de fikk fysiske skader av sammenstøtet.

Politiet henla Eidems anmeldse mot Greve, men tok ut tiltale mot Eidem for grov kroppsskade.

I tiltalen heter det:

«Torsdag 27. oktober 2016 ca. kl. 21.30 i XX i Oslo, slo og/eller stakk han Einar Jørgen Greve i ansiktet, halsen og på kroppen med et glass slik at Greve ble påført et kutt i kinnet på ca 4 cm, et kutt i halsen og flere kuttskader i brystet og mageområdet. Som følge av hendelsen har Greve tre arr i ansiktet og flere arr på halsen, brystet og magen.»

Sydde flere titalls sting

Forretningsadvokaten skal ha måttet sy et uklart antall sting på Ullevål sykehus,.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forretningsadvokat Einar Jørgen Greve. Bildet er fra en tidligere anledning. I dag er håret helt grått. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

- Jeg merket at jeg fikk et kutt i ansiktet, stikk i halsen, brystet og magen. Jeg merket at det var noe alvorlig og gikk inn på et gjestetoalett. Det jeg så i speilet var ikke et vakkert syn, forklarte Einar Jørgen Greve i retten mandag.

- Jeg tok tak i et håndkle, fikk tak i en drosje og kom meg til Volvat. Jeg blødde kraftig. Skjorten var gjennomvåt av blod og revet opp.

- Det ene kuttet var ikke langt unna hovedpulsåren. Det gikk bedre enn man kunne frykte.

Foranledningen til stikkingen med glass skal ha vært slåssing.

Knuffing og dytting

Ved to anledninger oppstod det knuffing og dytting, i tillegg skal Greve ha tatt tak i halsen til Eidem før det etter hvert eskalerte og endte med at den rasende Greve fikk skader fra et glass.

Stridens kjerne er om kuttingen ble gjort med forsett eller om det skjedde som et uhell i et selvforsvar etter at Greve tok tak i skjorten og halsen til Eidem.

Foranledningen til det hele var en verbal krangel om kvinner, forklarte Eidem i retten. Fotballrådgiveren hevdet at Greve skulle ha uttalt seg nedverdigende om kvinner over 40 år, og Eidem skal ha fulgt opp med å fortelle en spøk på Greves bekostning.

Eidem fortalte også at han ble påført ribbeinsbrudd da han traff høyttaleren etter å ha blitt dyttet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Investor og fotballrådgiver Christian Eidem. Bildet er arkivfoto. I dag har en lysere og noe grått hår. Foto: Ole Eikeland / Nettavisen

Det var ifølge Eidem etter at han var blitt kalt "fattiglapp" og svart med følgende:

- Jeg er hvert fall min egen herre og ikke løpegutten til Jan Haudemann-Andersen. Etter dette slo han meg med håndbaken og dytter meg slik at jeg faller i en sofa og i fallet tar jeg med en høyttaler.

Greve benektet Eidems fremstilling om hans uttalelser om kvinner. Men han bekrefter at han på et tidspunkt tok tak i skjorten til Eidem. Styrkegrad og på hvilken måte er de to millionærene uenige om.

- I det jeg tok ham i skjorten tok tiltalte (Eidem )og "smukket" glasset slik at det knuste i ansiktet mitt. Jeg fikk sjokk. Det siste man forventer i et innvielsesselskap er å få et glass smelt i kinnet, sa Greve.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mette Yvonne Larsen forsvarer tiltalte Christian Eidem. Foto: Paul Weaver / Nettavisen

Eidem og Greve har åpenbart lite til overs for hverandre og kom med negative karakteristikker av hverandre ved flere anledninger.

- Greve ville slåss utenfor

Eidem fortalte også i retten at Greve ville gå ut for å gjøre opp. Greve hevder han aldri er aggressiv eller voldelig.

- Han ville slåss utenfor, men jeg prøver å overse ham og snur ryggen til. Det provoserte ham tydeligvis at jeg ikke ville ut og slåss. Deretter tok han tak i skjorten og adamseplet mitt og dyttet meg inntil en murvegg, sa Eidem.

Den tiltalte mannen skal ifølge egen forklaring ha fått panikk og på refleks skal armene ha skutt oppover slik at et glass han holdt i høyre hånd traff ansiktet til Greve.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiadvokat Renate Medby. Foto: Paul Weaver / Nettavisen

Situasjonen eskalerte ytterligere og utviklet seg til et basketak og bryting. Eidem fortalte i retten at han ikke visste at han hadde et glass i hånden, noe aktor Renate Medby stilte seg undrende til.

- Det er Einar Jørgen Greve som har vært den aggressive. Det er han som har tatt initiativ til kranglingen. Eidem handlet i nødverge for å beskytte seg mot Greve, sa forsvarer Mette Yvonne Larsen.

I retten kom det frem at Eidem skulle ha fått et kutt i hodet og blødde fra begge hendene. "Det dryppet blod fra begge hendene", fortalte et vitne i retten.

Eidem måtte også sy flere sting på venstre hånd og fikk behandling på legevakten i Oslo sentrum.

Tiltalte i norske rettssaker har et vern mot å bli fotografert. Nettavisen har derfor ikke ferske bilder av ham. Eidem ankom rettssal 818 i Oslo tingrett med blå caps, lys turkis skjorte som var brettet opp til albuene i ermene, lyseblå jeans med svart belte og svarte joggesko.

Fornærmede Greve møtte opp i en lilla dress, hvit skjorte med mansjetter, blå sokker i brune finsko. Bergenseren var også iført solbriller da han ankom Oslo tingrett.

Flere millionærer skal vitne

Til rettssaken er det kalt inn en rekke vitner, mange av dem millionærer i finansbransjen og investorer.

  • Rune Rinnan, som har en rekke roller i norsk næringsliv
  • Fondsforvalter Suna Fikret Alkan
  • Eiendomsinvestor Andreas Teilman
  • Siviløkonom Stina Therese Egeland Nordeng
  • Den kjente investoren Lars Staff
  • Eiendomsmegleren Anita Michelle Krefting (hun er også samboer med Einar Greve)

Eiendomsinvestor og vert for festen Knut Marius Stokke ble vurdert kalt inn som vitne i saken, men aktor droppet dette. Den profilerte investoren Odd Sørli må muligens vitne.

En rekke leger er også kalt inn som vitner.

I retten angrep Mette Yvonne Larsen politiets arbeidsmetoder.

- Eidem har også engasjert en polititekniker som tidligere har jobbet i Kripos. Politiet har ikke foretatt noen befaring eller politifaglig gjennomgang. de har heller ikke foretatt en rekonstruksjon av hendelsen, sa hun.

Dagen etter voldsepisoden anmeldte Greve Eidem. To dager etter festen gikk Eidem til motanmeldelse, men den ble endelig henlagt av Riksadvokaten, den høyeste påtaleenheten i Norge.

Av vitnene som forklarte seg mandag, fortalte de delvis om ting de hadde sett og registrert som gikk i favør av både Eidem og Greve.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag