*Nettavisen* Nyheter.

- Han la ut videoer av seg selv i 200 km/t

Foto: (Privat/YouTube)

- Jeg blir ikke overrasket om det viser seg at han har kjørt ned Sigrid.

06.09.12 13:08

(ÅLESUND) Nettavisen: En av politiets teorier er at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) kan ha blitt kjørt ned og drept. Politiet skal også mene at den 37 år gamle mannen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne er hovedmannen, mens den siktede 64-åringen skal ha medvirket.

Som Nettavisen skrev i går, var det også tips om 37-åringen som ledet politiet på sporet av de to (les egen sak).

En tidligere venn av den siktede 37-åringen forteller til Nettavisen at 37-åringen har vært kjent for å kjøre fort i både bil og på motorsykler – og at den siktede mannen i tillegg har lagt ut flere videoer av råkjøringen på YouTube.

- Noe av det første jeg tenkte da jeg hørte han var siktet, var at han kan ha kjørt ned Sigrid, sier Idar Olsen til Nettavisen.

Olsen har i over 20 år vært venn med den siktede 37-åringen i Sigrid-saken.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Grusom kjørestil
Til Nettavisen forteller han om en kamerat med en «grusom kjørestil».

- Han hadde en helt grusom kjørestil. Han er typen som skal vise seg frem, sier Olsen til Nettavisen.

- Har han blitt tatt for råkjøring tidligere?

- Jeg vet ikke, men han har i så fall vært jævlig heldig om han ikke har det. Jeg vet at han har filmet seg selv på motorsykkel, hvor han har hatt over 200 km/t på innfartsveiene til Ålesund. De har han senere lagt ut på YouTube, sier Olsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Foto

Slitt psykisk
Olsen vet at siktede har slitt psykisk de siste årene, og etter hvert trukket seg unna kameraten.

- Vi har forsøkt å få ham til å oppsøke hjelp, men han ville ikke det. Min samboer synes etter hvert at han var veldig mistenksom, og da hun til slutt begynte å bli redd han, så gikk det ikke lenger. Da trakk vi oss unna, forklarer Olsen, som mener det er synd at 37-åringen ikke fikk hjelp.

- Det var biler og motor
En annen tidligere venn Nettavisen har snakket med kan også fortelle at 37-åringen likte å råkjøre.

- Jeg har blitt fortalt at han har blitt tatt for råkjøring etter å ha lagt ut filmer på YouTube. Han har i hvert fall lagt ut klipp hvor han ikke holder fartsgrensen for å si det sånn, sier personen som ikke vil stå frem med navn.

- Det var biler og motor som var hans greie. Det var sjokkerende å høre at det var han som var siktet, men kanskje ikke overraskende, opplyser kilden til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ikke ulykke
De to siktede blir begge fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Politiet mener nå i etterforskningen at de mente å drepe Sigrid, at 16-åringen var et tilfeldig offer, men at dødsfallet ikke var noen ulykke.

- Hendelsesforløpet er det for tidlig å konkludere på. Vi har noen teorier men det kan vi ikke gå ut med, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Nettavisen.

- Tror dere at disse to mennene mente å ta livet av Sigrid?

- Det er det vi tror i dag. Vi har ingen konkrete holdepunkter for at dette er en ulykke, men vi kan ikke utelukke den muligheten uten å undersøke den grundig, sier Rohde.

Politiet har heller ikke så langt funnet spor etter ulykke ved Kanvasbarnehagen der Sigrids mobil, sokk og sko ble funnet.

Kvittet seg med biler
Politiet skal være av den oppfatning at den medsiktede 64-åringen medvirket til drapet, enten ved selve drapshandlingen eller forsøk på å dekke over den, skriver VG.

- Den teorien har ikke nådd oss, så det får står for politiets regning, sier 37-åringens forsvarer John Christian Elden.

VG skrev onsdag at 37-åringen solgte videre en grønn Citroên Xantia 1999-modell med knust frontrute og flere bulker. Dette salget skjedde cirka 8. august, altså kort tid etter at Sigrid forsvant.

Den siktede 37-åringen også levert inn en lyseblå Honda Civic til opphugging ved Ålesund bilopphuggeri nylig. Denne bilen ble beslaglagt av politiet på onsdag, meldte VG.

Begge de siktede nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

I tillegg til disse bilene, er vitner også helt sikre på at den mye omtalte «burgunderrøde bilen» – som skal ha vært i området da Sigrid forsvant – var helt lik den 64-åringen eier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.