- Han masserte veldig

Foto: Geir Fragell (Porsgrunns Dagblad)

Plastisk kirurg er tiltalt for seksuelle handlinger mot pasient.

SKIEN (Telemarksavisa): Da den unge kvinnen var på konsultasjon hos den plastiske kirurgen, ble hun tatt med inn på et kott, hvor hun ble fotografert naken. Etterpå fikk hun en merkelig henvendelse på Facebook av en ukjent person.

Les saken i ta.no her

Det forklarte hun i Nedre Telemark tingrett tirsdag.

Kvinnen er fornærmet i saken, hvor en 40 år gammel plastisk kirurg er tiltalt for seksuelle handlinger og brudd på helsepersonelloven.

Nekter straffskyld
Den plastiske kirurgen nekter straffskyld, og har forklart at han bare har gjort normale forundersøkelser.

Den unge kvinnen vurderte å sette inn brystimplantater, og var to ganger til konsultasjon hos den tiltalte legen. Under den første konsultasjonen opplevde hun ikke noe unormalt, annet enn at hun syntes undersøkelsen tok litt lang tid.

- Følte meg presset
Under den andre konsultasjonen tok kirurgen også opp spørsmålet om fettsuging, og han sa at hun burde ha en legesjekk.

- Jeg sa at jeg ville gjøre det hos fastlegen min, men jeg følte meg presset til å ta den der. Han tok på beina mine, oppover beina og masserte veldig. Og han sa at han hadde funnet en kul ved trusekanten, sa kvinnen, som reagerte da kirurgen foreslo fettsuging.

- Sto helt naken
- Jeg ble veldig satt ut, for jeg hadde jo aldri tenkt på det, sa kvinnen, som ble tatt med til et kott for fotografering.

Der ble hun bedt om å ta av seg trusa, slik at hun sto helt naken, mens kirurgen fotograferte henne fra alle mulige vinkler.

Kontaktet på Facebook
I et politiavhør har kvinnen tidligere forklart at hun følte mer at hun var hos en fotograf enn en kirurg, noe kvinnen bekreftet i retten.

- Når du var inne i det kottet og tok de bildene, hvordan følte du det, spurte aktor, politiinspektør Torunn Fossli Sæthre.

- Jeg opplevde det veldig vanskelig. Jeg følte meg veldig liten. Jeg husker bare at jeg hadde lyst til å komme meg vekk, sa kvinnen.

Etter konsultasjonene hos kirurgen ble hun også kontaktet av en ukjent dame på Facebook. Den ukjente personen kommenterte brystene hennes, og spurte om hun hadde silikon. I tillegg sa den ukjente personen, som hadde et kvinnenavn, at det lønte seg å bli godt kjent med den plastiske kirurgen.

- Jeg hadde vel en fornemmelse av at det var han (kirurgen), sa kvinnen i retten.

Den ukjente personen sa også at en kunne få rabatt på brystforstørrelser ved å ha sex med den plastiske kirurgen.

Ikke lege lenger
Det var i mai og august i 2010 at kvinnen var til konsultasjon hos den plastiske kirurgen, som da jobba hos Ibsensykehuset i Porsgrunn. Det var det private sykehuset som selv varslet politiet og Helsetilsynet om kirurgen, som nå er fratatt helseautorisasjonen.

Det er satt av tre dager til rettssaken, hvor også noen andre kvinnelige pasienter skal vitne.

Les flere saker i Telemarksavisa her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.