*Nettavisen* Nyheter.

- Han ønsker å bli konfrontert med beskyldningene

FENGSLET: Eirik Jensen er siktet for korrupsjon. Han ble tirsdag varetektsfengslet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, to av ukene i full isolasjon. Foto: Lise Åserud

Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen vet ingenting om hva han er beskyldt for, sier advokaten.

06.03.14 15:20

-Han savner å bli konfrontert med konkrete beskyldninger og det er svært belastende. Han har ikke fått varsel om videre avhør. Hvis det tar lang tid før avhør kommer i gang vil vi etterlyse dette, sier advokat Jens-Ove Hagen som forsvarer den erfarne politilederen Eirik Jensen.

Tirsdag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, to av ukene i full isolasjon.

Slo ned som en bombe
Nyheten om arrestasjonen av den respekterte politilederen Eirik Jensen slo ned som en bombe blant kollegene i går.

-Vi håper av hele vårt hjerte at han er uskyldig. Men det er klart, har han gjort noe galt så må han stå for det, sier en politikilde til Nettavisen.

Det er mange politifolk i Oslo som har sett opp til Jensen, både som fagmann og som etisk forbilde. For mange kom derfor arrestasjonen fullstendig overraskende, samtidig som heller ikke kollegene har full oversikt over hva Jensen skal ha gjort.

Vet ingenting

Hagen har mottatt klausulerte dokumenter i saken men kan verken informere sin klient eller noen andre om innholdet i disse.

Hagen sier at Jensen opplever det svært fortvilende å sitte varetektsfengslet uten å vite annet enn at han er siktet for korrupsjon.

Eirik Jensen (56) ble pågrepet i garasjen i Oslo politikammer mandag. Fengslingen pågikk bak lukkede dører.

- Det skjellig grunn til mistanke mot politilederen. Han er siktet for grov korrupsjon. Dette er en omfattende sak, og vi er i en innledende fase av etterforskningen, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORSVARER: Jens Ove Hagen forsvarer den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen. Foto: Knut Falch (NTB scanpix)

- Vi etterforsker for å bekrefte eller avkrefte mistanken som er rettet mot ham, sier Øyen.

Narkotikasak
Jensen skal være siktet for korrupsjon i forbindelse med en større narkotikasak som i lengre tid har blitt etterforsket av Asker og Bærum politidistrikt.

VG skriver onsdag om et møte mellom to menn på Tintin Sushi på Lysaker utenfor Oslo der en million kroner i kontanter ble overlevert.

Totalt seks personer er siktet i saken og flere millioner kroner i kontanter er beslaglagt. Hovedmannen, en investor i 40-årene, skal ha erkjent befatning med 80 – 90 kilo hasj.

Hva har denne saken med Eirik Jensen å gjøre?

-Det vet jeg ikke, sier Jensens forsvarer, Jens-Ove Hagen til Nettavisen.

Heller ikke Øyen vil si om denne narkotikasaken er knyttet til Jensen.

- Vi sier ikke noe om bakgrunnen for saken, eller detaljer i saken. Vi kommer ikke til å uttale oss om noen ny informasjon på flere uker, sier Øyen.

Anerkjent politimann
Eirik Jensen har i en årrekke vært en av Oslo-politiets mest respekterte politimenn. Hans unike innsikt i og forhold til det kriminelle miljøet i Oslo har blant annet blitt brukt i gjengprosjektet X-ray. Han var også sentral i den såkalte Natal-saken da kriminelle gjenger i Oslo ble etterforsket for kriminalitet i Oslo og i Brasil.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.